Lietuva no sestdienas aizliedz pasažieru avioreisus un prāmju satiksmi

LETA/BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: EPA/Scanpix

Lietuvas valdība trešdien pieņēmusi lēmumu no sestdienas aizliegt pasažieru avioreisus un prāmju reisus uz Lietuvu, izņemot prāmju maršrutu no Ķīles uz Klaipēdu.

"Noteikts, ka no 2020.gada 4.aprīļa plkst.00.00 aizliegts uz Lietuvas Republiku ar pasažieru kuģiem un prāmjiem pārvadāt pasažierus un viņu vieglos automobiļus, izņemot prāmju maršrutu Ķīle-Klaipēda-Ķīle," paziņojis veselības ministrs Aurēlijs Verīga, piebilzdams, ka izņēmumi pieļaujami arī ar īpašu iekšlietu ministra vai viņa pilnvarotas personas atļauju.

Maršrutā Ķīle-Klaipēda kursē kompānijas DSDS prāmji.

No sestdienas aizliegti arī pasažieru avioreisi uz Lietuvas lidostām un no tām. Izņēmumi iespējami ar atsevišķu Lietuvas Transporta drošības administrācijas atļauju, saskaņojot ar satiksmes un ārlietu ministriem.

Preču pārvadājumiem ierobežojumi netiek noteikti, un tas nozīmē, ka ar prāmjiem uz Lietuvu varētu tikt nogādāti kravas transportlīdzekļi un ar lidmašīnām - preču sūtījumi.

Lietuvā no 16.marta noteikta karantīna un valsts robežas slēgtas visiem, izņemot Lietuvas pilsoņus, kas atgriežas dzimtenē, un ārvalstniekus, kuri dodas projām no Lietuvas, bet ārvalstniekiem atļauts Lietuvu šķērsot tranzītā.  Repatriantiem noteikta obligāta 14 dienu pašizolēšanās.  

Kā liecina Ārlietu ministrijas dati, Lietuvā kopš karantīnas sākuma ar īpašiem avioreisiem un prāmju reisiem atgriezušies aptuveni 3000 pilsoņu - aptuveni puse no visiem, kuri reģistrējušies  diplomātiskajās pārstāvniecībās ārvalstīs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu