Pirkums, nevis "humānā palīdzība": ASV vieš skaidrību par Krievijas sūtījumu (57)

Papildināts
TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: TASS/Scanpix

Trešdien Ņujorkā tika piegādāts sūtījums no Krievijas, ko Kremļa runasvīrs Dmitrijs Peskovs raksturoja kā "humānā rakstura palīdzību". Taču ASV Valsts departaments norādījis, ka Savienotās Valstis esot iepirkušas medicīnas preces no Krievijas.

ASV prezidentam Donaldam Trampam un Krievijas vadonim Vladimiram Putinam 30.martā bija telefonsaruna, pēc kuras Krievija izsūtīja kravu.

"Tramps ar pateicību pieņēma šo humānā rakstura palīdzību," sacīja Peskovs. Viņš piebilda, ka Putins paļaujoties - vajadzības gadījumā amerikāņu medicīnas preču ražotāji varēšot līdzīgā veidā izpalīdzēt Krievijai.

Šis solis raisīja neizpratni gan Krievijā, gan arī ASV.

Ceturtdien ASV Valsts departamenta pārstāve Morgana Ortagusa paziņojumā presei norādīja, ka pēc 30.marta telefonsarunas ASV esot piekritušas iegādāties no Krievijas medicīnas preces, tai skaitā plaušu ventilatorus un individuālos aizsarglīdzekļus. Sūtījumu trešdien, 1.aprīlī, Ņujorkā saņēma Federālā ārkārtas situāciju pārvalde (FEMA).

"Abas valstis pagātnē ir viena otrai krīzes brīžos sniegušas humāno atbalstu un, bez šaubām, to darīs arī nākotnē. Šajā laikā mēs sadarbojamies, lai uzveiktu kopējo ienaidnieku, kas apdraud mūs visus," norādīja Ortagusa.

Ceturtdien Krievijas Ārlietu ministrijas pārstāve Marija Zaharova norādīja, ka ASV esot samaksājusi par pusi no kravas, bet Krievija esot uzdāvinājusi otru pusi, vēsta "The Moscow Times".

Neviena no pusēm nav atklājusi darījuma summu.

Komentāri (57)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu