Covid-19 pandēmijas dēļ vairāki desmiti miljonu cilvēku var nonākt badā (11)

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP / Scanpix

Pēc Apvienoto Nāciju organizācijas (ANO) aplēsēm, šobrīd visā pasaulē badu cieš vairāk nekā 820 miljoni cilvēku. Pandēmijas izraisītā krīze draud vēl vairāk saasināt situāciju, vēsta "Deutsche Welle". 

Pasaules pārtikas programma (World Food Programme - WFP) prognozē masveida badu koronavīrusa izraisītās slimības Covid-19 dēļ. "Mēs nopietni brīdinam par sekām. Baidāmies, ka mūs gaida patiesi ievērojama krīze," paziņojusi WFP Berlīnes filiāles pārstāve Betina Lušera intervijā aģentūrai EPD. 

Pēc Lušeras vārdiem, jau šobrīd WFP sniedz neatliekamo humāno palīdzību vairāk nekā 87 miljoniem cilvēku vairāk nekā 80 valstīs. Organizācijas darbu apgrūtina kari, klimata pārmaiņas, sausums un plūdi. Tagad šiem šķēršļiem ir pievienojusies arī koronavīrusa pandēmija.

"Koronavīrusa dēļ, kas izplatās gandrīz visās Āfrikas valstīs, daudzos reģionos ir radusies īpaši smaga situācija, it īpaši tur, kur ir vāja ekonomika un vāja veselības aprūpes sistēma. Mēs saskaramies ar bezprecedenta situāciju, kādā vēl nekad neesam bijuši," sacīja Lušera. 

Pēc ANO aprēķiniem, visā pasaulē no bada cieš 820 miljoni cilvēku. Austrumāfrikā vien miljoniem cilvēku cieš no bada tādās valstīs kā Dienvidsudāna, Etiopija, Somālija un Kenija. 

"Koronavīrusa pandēmija dod pamatu bažīties par to, ka bads var kļūt par realitāti vēl vairākiem desmitiem miljonu cilvēku visa pasaulē, un nepieciešamība pēc neatliekamās palīdzības tikai pieaugs," sacīja WFP pārstāve.

Komentāri (11)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu