Uz nenoteiktu laiku slēgts Skaņākalna dabas parks Mazsalacas novadā

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ieva Upeniece

Rūpējoties par iedzīvotāju drošību laikā, kad valstī Covid-19 dēļ izsludināts ārkārtējais stāvoklis, Mazsalacas novada pašvaldība uz nenoteiktu laiku slēgusi Skaņākalna dabas parku, liecina pašvaldības lēmums. 

Pašvaldība norāda, ka Skaņākalna dabas parkā ik dienu iebrauc liels skaits tūristu. Apzinoties, ka vairākos parka apskates objektos nav iespējama sociālā distancēšanās divu metru attālumā vai virsmu dezinfekcija, un ievērojot piesardzību, parks tiek slēgts, teikts paziņojumā. 

Pašvaldība aicina, ievērojot divu metru distanci un pulcēšanās noteikumus, doties dabā, svaigā gaisā un izstaigāt vietas, kas nav tūristu iecienītas.

LETA jau ziņoja, ka, rūpējoties par iedzīvotāju drošību laikā, kad valstī izsludināts ārkārtējais stāvoklis, AS "Latvijas valsts meži" (LVM) no 28.marta slēdza daļu izveidoto tūrisma objektu - torņu, bunkuru un šauro purva taku, kur nav iespējams nodrošināt Covid-19 piesardzības pasākumu īstenošanu.

No 28.marta uz laiku slēgti tādi LVM tūrisma objekti kā Aklā purva taka, Ančupānu skatu tornis, bērnu laukums pie Niedrāja ezera, Dunikas purva taka, Īles bunkurs, Jaunpils Elles kalna ala, Kalnanšu purva taka, Kamparkalna skatu tornis, Ložmetējkalna skatu tornis, Niedrāju-Pilkas purva taka, Oleru purva taka, Planču purva taka, Priedaines skatu tornis, Purezera purva taka, putnu vērošanas tornis Papes dabas parkā, Pūsēnu kalna taka, Stompaku partizānu mītnes taka, Teirumnīku purva taka, Ūdrkalna skatu tornis, Vasenieku purva taka.

Informācija par apmeklētājiem slēgtiem tūrisma objektiem pieejama LVM mobilajā lietotnē "LVM GEO" un "www.mammadabakarte.lv", tāpēc pirms došanās mežā LVM aicina iepazīties ar jaunāko informāciju.

No 13.marta līdz 14.aprīlim Latvijā saistībā ar Covid-19 vīrusu izsludināta ārkārtējā situācija, šajā laikā nosakot virkni ierobežojošu pasākumu ar mērķi ierobežot vīrusa izplatību.

Ir aizliegti visi sabiedrībai publiski pieejami svētku, piemiņas, izklaides, kultūras, sporta, atpūtas pasākumi, kas tostarp notiek naktsklubos un diskotēkās, kā arī aizliegtas sapulces, gājieni, piketi un reliģiskās darbības veikšana pulcējoties. Tāpat ir ierobežota neorganizēta pulcēšanās kultūras, izklaides, atpūtas, sporta un reliģisko norišu vietās. 

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu