Bils Geitss ieguldīs miljardiem dolāru Covid-19 vakcīnas izstrādē (19)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: RICK WILKING/REUTERS

Tehnoloģiju giganta "Microsoft" dibinātājs Bils Geitss ieguldīs vairākus miljardus dolāru septiņās potenciālajās vakcīnās pret jauno koronavīrusu un tā izraisīto slimību Covid-19, vēsta "Yahoo News".

Geitss atklāja, ka viņa labdarības organizācija "Bill & Melinda Gates Foundation" kopā ar citiem uzņēmumiem un valstu valdībām nodrošina finansējumu vakcīnu izstrādātājiem, lai panāktu ātrāku Covid-19 vakcīnas nonākšanu apritē, "jo katrs mēnesis ir no svara".

"Mūsu agrīnie ieguldījumi var paātrināt procesu," Geitss sacīja raidījuma "The Daily Show" ierakstā ar komiķi Trevoru Noa. "No visiem vakcīnu piedāvājumiem daudzsološākie izskatās septiņi. Pat tad, ja galu galā būs jāizvēlas starp divām vakcīnām, mēs finansēsim rūpnīcu celšanu visiem septiņiem variantiem. Tādā veidā mēs nezaudēsim laiku, kā tas notiktu, ja sāktu celt rūpnīcu tikai tad, kad būtu izpētīts, kura vakcīna strādā."

Geitss piebilda, ka vairāku miljardu dolāru iztērēšana esot pieņemama "situācijā, kad ekonomika zaudē triljonus, - tas ir tūkstošiem reižu vairāk".

ASV reģistrēts vislielākais Covid-19 gadījumu skaits pasaulē. ASV ir apstiprināti vairāk nekā 366 000 inficēšanās gadījumu ar jauno koronavīrusu, kā arī 10 783 nāves gadījumi. Aizvadītajā diennaktī reģistrēti 1150 nāves gadījumi.

"Patlaban notiekošais ir briesmīgs scenārijs, jo elpceļu vīrusu pārnešana no cilvēka uz cilvēku var pieaugt eksponenciāli," Geitss svētdien klāstīja raidorganizācijai "Fox News". "Un mēs [ASV] turpinājām iet uz darbu un ceļot tāpat kā iepriekš."

Geitss uzsver, ka sociālā distancēšanās un plašāka testēšana varētu novest pie labākiem rezultātiem nekā Baltā nama "optimistiskā" prognoze, ka Covid-19 krīze ASV prasīs 100 000 līdz 240 000 cilvēku dzīvības.

"Ja mēs kārtīgi ieviesīsim sociālo distancēšanos, domāju, ka nāves gadījumu skaits būs krietni mazāks. Ja uzlabosim testēšanu un iesaistīsim visus 50 štatus, skaits būs daudz mazāks. Protams, mums par to nāksies maksāt milzīgu ekonomisko cenu," sacīja Geitss.

Viņš norāda, ka "galējais risinājums" esot vakcīna, jo tā ļaušot pilnvērtīgi atgriezties ierastajā dzīvē un nebaidīties, atrodoties sabiedriskās vietās un pasākumos. Vakcīna nodrošinās imunitāti visā pasaulē, tāpēc tāda apmēra Covid-19 uzliesmojumi, kādus piedzīvojam tagad, vairs nebūs iespējami.

Komentāri (19)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu