Saulē kaltētu tomātu humuss

CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: publicitātes

Kas vieno Ēģipti, Izraēlu, Jordāniju, Libānu, Sīriju, Turciju un Kipru? Humuss. Tuvo Austrumu īstenais karalis. Pat Homērs „Iliādā” apcerēja humusu kā brīnišķīgu dzīru uzkodu. Tam ir bezgalīgi daudz variāciju, un saulē kaltētie tomāti burtiski uzplaukst šīs receptes sastāvā.

  • 425 g bundža vārītu turku zirņu
  • 60 g saulē kaltētu tomātu
  • 4 ķiploka daiviņas
  • 56 g sojas mērces vai tahini
  • 2 citronu sula
  • ¼ tējkarotes jūras sāls
  • 1 tējkarote kaltēta oregano
  • 60 ml olīveļlas
  • Nedaudz ūdens

Visas sastāvdaļas liek blenderī vai smalcinātājā un maļ, līdz krēmīgai konsistencei. Ja masa pārāk bieza un grūti malt, pievieno nedaudz ūdens.

Ja nepieciešams, papildus pievieno garšvielas.

Pasniedz ar grauzdētu maizi, krekeriem vai dārzeņiem. Humusu var uzglabāt ledusskapī 7-10 dienas.

Foto: publicitātes
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu