Spāņu čurros

CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: publicitātes

Pavadot vasaras brīvdienas ar ģimeni Spānijas dienvidos, čurros kārums bija tas, kas mani iepriecināja „pārāk” agrās rīta stundās, kad bērni bija modušies, lai gan man gribētos pagulēt vēl kādu stundiņu. Saldās smaržas apvītās beķerejas allaž iepriecināja ar tikko ceptiem, svaigiem čurrosiem. Silti, sulīgi un pārkaisīti ar pūdercukuru man, pārlieti ar šokolādes mērci bērniem – pie rīta kafijas tie allaž deva enerģiju, prieku un ticību lieliskai dienai. Tagad, gatavojot tos mājās, bērni atceras Spāniju un mani priecē, ka atmiņas viņi glabā ne vien albumos un sirdī, bet arī ēdienu pieredzē.

  • 215 g cukura
  • 2 tējkarotes kanēļa
  • 1 ½ l augu eļļas
  • 500 ml ūdens
  • ½ tējkarotes sāls
  • ½ tējkarotes vaniļas cukura
  • 240 g miltu

Šokolādes mērcei:

  • 100 g tumšās šokolādes
  • 185 ml augu piena
  • 40 g cukura

Šokolādes mērcei:

Nelielā katliņā lej pienu un pievieno cukuru. Uzsilda un liek iekšā gabaliņos salauztu šokolādi. Maisot karsē, līdz šokolāde izkususi. Pārlej bļodā.

Uz liela šķīvja izkaisa 115 g cukura un kanēli.

Mīklai:

Katlā lej ūdeni, pievieno atlikušos 100 g cukuru, 2 ēdamkarotes eļļu, sāli un vaniļas cukuru. Vāra augstā temperatūrā, kamēr cukurs izkusis. Noņem katlu no plīts un pievieno miltus. Maisa ar koka karoti, līdz masa ir bieza un lipīga. Mīklu liek konusveida konditorejas maisiņā.

Gatavošana:

Lielā katlā uzkarsē eļļu. No maisiņa spiež 10 cm garus gabaliņus un nogriež ar škērēm beigas. Vāra eļļā apmēram 8-10 minūtes, līdz tie kļūst zeltaini brūni. Ar koka karoti cepšanas laikā tos pagroza un skatās, lai nesalīp kopā. Kad gatavi, izņem no eļļas un liek uz papīra dvieļa, lai notecētu liekā eļļa. Kamēr tie vēl ir karsti, apviļā cukura un kanēļa maisījumā.

Pasniedz ar šokolādes mērci.

Foto: publicitātes
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu