Baklažānu rullīši ar stikla nūdelēm un nori lapām

CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: publicitātes

Unikāla uzkoda. To var nopirkt veikalos par dārgu naudu, bet var pagatvot arī pats. Mani allaž fascinē, cik maz sastāvdaļu ir vajadzīgs tik garšīgam ēdienam, un dārgākais šajā receptē ir laiks. Ir vajadzīgs nedaudz laika sagatavei, bet liela pacietība rullēšanai un baklažāna šķēlīšu nesadedzināšanai, cepot uz pannas. Ar šo uzkodu es lutinu savu vīru piektdienās, kad viņam patīk pēc darba atpūsties un gardi uzkost kādu iecienītu ēdienu.

  • 2 lieli baklažāni
  • 50 g stikla nūdeļu
  • ½ nori lapa
  • 2 ķiploka daiviņas
  • 1 ēdamkarote Sriračas mērces
  • 1 ēdamkarote sojas mērces
  • Sāls
  • Eļļa cepšanai

Sagatavo baklažānus:

Sagriež baklažānu gareniski 0,5 cm biezās strēmelītēs. Apkaisa ar sāli, atstāj uz 15 minūtēm atsuloties.

Noskalo lieko sāli zem ūdens un nosusina katru strēmelīti ar papīra dvieli.

Uzkarsē eļļu uz pannas un cep katru strēmelīti dažas minūtes, līdz tā kļūst zeltaina. Noņem no pannas un uzliek uz papīra dvieļa notecināt lieko eļļu.

Pildījumam:

Uzvāra ūdeni. Ieliek bļodā stikla nūdeles un pārlej ar vārītu ūdeni. Atstāj uz 3 minūtēm gatavoties. Nokāš un pārlej ar aukstu ūdeni. Sakapā ķiploku. Liek bļodā ķiploku, nokāstās stikla nūdeles, sojas mērci un Sriračas mērci. Visu samaisa.

Rullēšana:

Noliek uz dēlīša baklažāna šķēli, liek vienā galā ēdamkaroti pildījuma un rullē ciet. Tā atkārto ar katru baklažāna šķēli.

Ēd ar sojas mērci, saldskābo mērci, tāpat vai pie salātiem.

Foto: publicitātes
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu