Ķīna atver Uhaņu un atļauj cilvēkiem atstāt pilsētu (1)

LETA/REUTERS
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AP/Scanpix

Uhaņa, kur decembrī sākās koronavīrusa uzliesmojums, trešdien beidzot atvērta un cilvēkiem atļauts atstāt pilsētu, ja viņi ir veseli, paziņojušas Ķīnas varasiestādes.

Hubei provinces galvaspilsēta 23.janvārī tika pilnīgi noslēgta no ārpasaules, lai ierobežotu vīrusa izplatīšanos, un Ķīnas komunistu līderi ir nosaukuši Uhaņu par "varoņpilsētu" tās 11 miljonu iedzīvotāju ziedošanās dēļ.

Uhaņā ar jauno koronavīrusu inficējās vairāk nekā 50 000 cilvēku un vairāk nekā 2500 ir miruši no šī vīrusa izraisītās slimības Covid-19, liecina oficiālie dati.

Taču pēdējās dienās Covid-19 dēļ noteiktie ierobežojumi Uhaņā ir atviegloti, jo jauni inficēšanās gadījumi ir sarukuši līdz minimumam. Pēdējās 21 dienas laikā Uhaņā reģistrēti tikai trīs jauni inficēšanās gadījumi.

Gaidāms, ka Uhaņu šodien ar vilcienu atstās aptuveni 55 000 cilvēku.

Vairāk nekā 10 000 ceļotāju jau atstājuši pilsētu ar lidmašīnām pēc tam, kad Uhaņā atsākta aviosatiksme. Taču lidojumi uz Pekinu un starptautiskie reisi nav atjaunoti."

"Es esmu ļoti laimīga. Es šodien došos mājās," ziņu aģentūrai "Reuters" dzelzceļa stacijā sacīja kāda viesstrādniece no citas Hubei provinces pilsētas.

Tomēr Uhaņas iedzīvotāji ir aicināti neatstāt savus rajonus un savas pilsētas un provinci, ja tas nav absolūti nepieciešams.

Cilvēkiem, kuri no Uhaņas atgriezīsies Ķīnas galvaspilsētā, tiks veikti divi Covid-19 testi, lai pārliecinātos, ka viņi nav inficēti.

Ķīna turpina stigri novērot un kontrolēt situāciju, bažījoties, ka koronavīruss varētu uzliesmot no jauna, jo citiem inficētajiem cilvēkiem nav nekādu simptomu un viņi var neapzinoties izplatīt Covid-19 tālāk. Lielas bažas rada arī inficētie cilvēki, kas iebrauc no ārvalstīm.

Jauno inficēšanās gadījumu skaits kontinentālajā Ķīnā aizvadīto 24 stundu laikā ir dubultojies, jo pieaudzis tā dēvēto importēto gadījumu skaits, un inficēto cilvēku skaits bez simptomiem ir četrkāršojies.

Jauno inficēšanās gadījumu skaits otrdien pieaudzis no 32 līdz 62, kas ir lielākais kopš 25.marta. 59 no jaunajiem gadījumiem ir inficēti iebraucēji.

Inficēto skaits, kuriem nav Covid-19 raksturīgo simptomu, otrdien pieaudzis no 30 līdz 137, un 102 no šiem gadījumiem ir ieceļotāji.

Ķīnas varasiestādes neietver apstiprināto inficēšanās gadījumu skaitā cilvēkus bez simptomiem, kamēr viņiem nav parādījušies simptomi.

Līdz otrdienai Ķīnā reģistrēti 1095 pacienti bez simptomiem, kuri tiek novēroti. 358 no šiem pacientiem ieradās no ārvalstīm.

Lai samazinātu inficēto cilvēku ieplūšanu no ārvalstīm, Ķīna ir samazinājusi starptautisko avioreisu skaitu un aizliegusi iebraukt valstī lielākajai daļai ārvalstu pilsoņu. Ķīna šomēnes arī sāka pārbaudīt visus pasažierus no starptautiskajiem avioreisiem.

Pastiprināti tiek novēroti arī cilvēki, kas ieceļo Ķīnā pāri zemes robežām.

Līdz otrdienai Ķīnā bija reģistrēti 81 802 inficēšanās gadījumi un 3333 nāves gadījumi, liecina oficiālie dati.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu