"airBaltic" aprīlī un maijā izpildīs papildu reisus no Amsterdamas un Frankfurtes (2)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Mārtiņš Otto, TVNET

Latvijas nacionālā aviokompānija "airBaltic" pēc Latvijas Ārlietu ministrijas pieprasījuma un ar Satiksmes ministrijas atļauju aprīlī un maija sākumā izpildīs papildu speciālos reisus no Amsterdamas un Frankfurtes uz Rīgu, kā arī atpakaļ, pavēstīja aviokompānijā.

Lidojumi uz un no Amsterdamas un Frankfurtes tiks veikti 15.aprīlī, 22.aprīlī, 29.aprīlī un 6.maijā. Ar katru no šiem reisiem vienā virzienā būs iespējams atceļot līdz 140 pasažieriem.

Informācija Satiksmes ministrijas mājaslapā liecina, ka 15.aprīlī, 22.aprīlī, 29.aprīlī un 6.maijā reiss Rīga-Amsterdama izlidos plkst.11, bet reiss Rīga-Frankfurte izlidos plkst.11.50.

Savukārt reisi Amsterdama-Rīga tiks veikti visos šajos datumos plkst.14.20 un ieradīsies Latvijā plkst.17.35. Reisi Frankfurte-Rīga izlidos plkst.15.10 un ieradīsies Rīgā plkst.18.25.

Ar visiem reisiem uz Nīderlandi var izceļot tikai Nīderlandes pilsoņi un personas ar Nīderlandes sociālās apdrošināšanas numuru (pastāvīgā dzīves vieta Nīderlandē). Tranzīta pasažieriem jāspēj pierādīt tālākais ceļš ar aviobiļeti vai citu transporta biļeti.

Tāpat arī ar reisiem uz Frankfurti drīkst doties Vācijas pilsoņi un ārvalstnieki ar pastāvīgo dzīvesvietu Vācijā. Pēc ierašanās Vācijā obligāti ievērojama 14 dienu karantīna. Tranzīta pasažieriem jāspēj uzrādīt biļetes tālākam ceļam, un viņi var tikt lūgti nepamest lidostas tranzīta zonu līdz nākamajam reisam.

Rezervēt biļetes šiem lidojumiem ir iespējams, zvanot uz "airBaltic" zvanu centru pa īpaši izveidotu tālruni +371 67207771. Biļetes jau ir pieejamas rezervēšanai.

Vienlaikus aviokompānija lūdz ņemt vērā, ka, veicot rezervāciju pa telefonu, pasažieriem būs nepieciešams sniegt un apstiprināt pases informāciju. Savukārt cilvēkiem, kuri vēlaties ceļot no Rīgas, jābūt atļaujai iebraukt attiecīgajā valstī.

Jau ziņots, ka Latvijā līdz 12.maijam ir izsludināta ārkārtējā situācija koronavīrusa izraisītās saslimšanas Covid-19 izplatības dēļ. Tostarp ir apturēti starptautiskie pasažieru pārvadājumi.  

Latvijas valstij pieder 80,05% "airBaltic" akciju, bet finanšu investoram, Dānijas uzņēmējam Larsam Tūsenam piederošajam "Aircraft Leasing 1" - gandrīz 20% akciju.

GALERIJA: Tukšā Rīgas Lidosta Covid-19 laikā

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu