Briti aktīvi meklē sezonas darbus, ko līdz šim darīja austrumeiropieši (25)

TVNET/Bloomberg
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: EPA/Scanpix

Kamēr Lielbritānijā plosās Covid-19 uzliesmojums, briti daudz aktīvāk meklē sezonālos darbus lauksaimniecībā, kuros iepriekš lielākoties tika nodarbināti austrumeiropiešu viesstrādnieki, vēsta raidorganizācija "Bloomberg".

Covid-19 izplatības mazināšanai noteikto ierobežojumu dēļ daļa Lielbritānijas uzņēmumu atlaiduši darbiniekus un mazinājies pieprasījums pēc pašnodarbināto pakalpojumiem. Vienlaikus medijos izskanējušas ziņas, ka ceļošanas ierobežojumu dēļ uz laukiem nenovākta varētu sapūt raža, jo ir sezonālo darbinieku trūkums.

No 18.marta līdz 1.aprīlim par 8000% pieaudzis augļu novācēju vakanču skatījumu skaits no lietotājiem Lielbritānijā, norāda darba sludinājumu portāls "Indeed". 

Parasti šīs vakances aizpilda viesstrādnieki no nabadzīgākām Eiropas Savienības valstīm, taču ļoti iespējams, ka Covid-19 dēļ viņi šogad nevarēs strādāt Lielbritānijā, norāda Lauksaimniecības un biznesa asociācija. 

Zināmu lomu varētu būt spēlējis arī "Brexit", taču šogad vēl ir spēkā līdzšinējie likumi par migrantu darbu.

Asociācija prognozē, ka šogad trūks apmēram 80 000 lauksaimniecības darbinieku. Tā aicinājusi britus pieteikties šīm vakancēm, lai gan parasti briti veido tikai apmēram 1% no visiem Lielbritānijas lauksaimniecību sezonālajiem darbiniekiem.

Darba sludinājumu portāls "Totaljobs" norāda, ka pēdējā mēneša laikā par 83% audzis pieteikumu apjoms ražas novākšanas darbiem.

Komentāri (25)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu