Sanderss aicina ASV vēlēšanās balsot par Baidenu (1)

TVNET/LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

Ar kreisajiem uzskatiem pazīstamais senators Bērnijs Sanderss, kurš pagājušajā nedēļā pārtrauca cīņu par savu izvirzīšanu par Demokrātu partijas kandidātu prezidenta amatam, oficiāli paudis atbalstu bijušā ASV viceprezidenta Džo Baidena kandidatūrai.

"Šodien es lūdzu visus amerikāņus - es lūdzu ikvienu demokrātu, es lūdzu ikvienu neatkarīgo, es lūdzu daudzus republikāņus apvienoties šajā kampaņā, lai atbalstītu jūsu kandidatūru, kuru es atbalstu," pirmdien sacīja Sanderss, piedaloties Baidena videotiešraidē. Vienā ekrāna pusē bija redzams Baidens, bet otrā - Sanderss.

"Nepieciešams, lai mēs visi sadarbotos," uzsvēra Sanderss.

Jau vēstīts, ka Sanderss trešdien paziņoja par izstāšanos no priekšvēlēšanu cīņas, jo viņam vairs nebija cerību pārspēt Baidenu, kurš jau nodrošinājis sev pietiekamu atbalstu izvirzīšanai par demokrātu kandidātu prezidenta vēlēšanās. Pārējie pretendenti atsauca savas kandidatūras vēl pirms tam.

Pirms četriem gadiem Sanderss par atbalstu savai toreizējai sāncensei bijušajai valsts sekretārei Hilarijai Klintonei paziņoja daudz vēlāk pēc izstāšanās no priekšvēlēšanu cīņas, un  tiek uzskatīts, ka šī kavēšanās mazināja Klintones izredzes uzvarēt prezidenta vēlēšanās.

Demokrātu partijas nacionālais konvents prezidenta amata kandidāta apstiprināšanai plānots augustā.

Baidenam 3.novembrī paredzētajās vēlēšanās būs jāsacenšas ar pašreizējo ASV prezidentu republikāni Donaldu Trampu.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu