Kā saglabāt veselo saprātu jaunās attālinātās izglītības situācijā? (3)

"Distancētu sarunu seriāla" pirmā epizode
TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X

Jaunās interneta tiešsaistes notikumu sērijas "Distancētu sarunu seriāls" pirmās epizodes "Vecāku sapulce" tēma bija "Kā saglabāt veselo saprātu jaunās attālinātās izglītības situācijā?".

Sarunā ar Mārtiņu Dauguli piedalījās eksperti: psiholoģe Kristīne Putniņa, Korporatīvās ilgtspējas un atbildības institūta vadītāja Dace Helmane, Pusaudžu resursu centra vadītājs, bērnu psihoterapijas speciālists Nils Konstantinovs un Laurenču sākumskolas direktors, Rīgas Stradiņa universitātes docētājs Kristaps Zaļais.

Pirmajā daļā tika apskatīti radušās situācijas psiholoģiskie aspekti, otrajā - sadzīviskie, bet trešajā tika uzklausīti arī skatītāju viedokļi.

Kristīne Putniņa uzsvēra, ka galvenais šobrīd ir katrā ģimenē radīt viegli izpildāmu, tomēr konkrētu dienas režīmu, kas krietni samazinās trauksmi gan vecākiem, gan bērniem.

Nils Konstantinovs uzsvēra, ka būtu lietderīgi radīt bērniem motivējošu nelielu, dažādu atalgojumu sistēmu par padarīto, kas krietni līdzētu neparastajā ikdienas mācību procesā. Tāpat viņš uzsvēra, ka ir jāsaprot pusaudžu nemiers par pēkšņo palikšanu bez svarīgākā aspekta viņu dzīvē - draugiem, tādēļ par to ir jāizrunājas un jālūko rast atbilstoši risinājumi.

Savukārt Dace Helmane, kura attālināti strādā jau gandrīz desmit gadus un pati ir četru bērnu mamma, uzsvēra, ka, domājot par rutīnu, katram ir jāizvērtē sava realitāte, jo tās ir dažādas, un, plānojot laiku, vecākiem noteikti nevajag aizmirst arī pašiem par sevi.

Kristaps Zaļais diskusijā pārstāvēja pedagoģiskās puses viedokli, visiem sirsnīgi iesakot runāt citam ar citu, jo tikai tā var rast veiksmīgus risinājumus. Problēmas ir pilnīgi visiem, bet atbildes rodamas kopīgiem spēkiem, tādēļ viņš aicināja vecākus uzticēties skolotājiem, kā arī - saviem bērniem.

"Distancēto sarunu seriāla" otrajā epizodē 16. aprīlī pulksten 18.00 tiks runāts par motivācijas atrašanu, dzīvojot četrās sienās.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu