"Distancētu sarunu seriāls", 2. epizode – "Motivācija četrās sienās" (1)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Ozols
Ozols Foto: publicitātes

Jaunās interneta tiešsaistes notikumu sērijas "Distancētu sarunu seriāls" otrajā epizodē "Motivācija četrās sienās" Rīgas Stradiņa universitātes pasniedzējs un pētnieks Mārtiņš Daugulis gan klātienē, gan ar videozvana palīdzību sarunājās ar hiphopa kultūras pārstāvi Ozolu, šovmeni Renāru Zeltiņu, kouču, alpīnisti un uzņēmēju Olgu Kotovu un finanšu kouču un pārdošanas treneri Elīnu Pelčeri.

Pirmajā daļā tika apskatīti motivēšanās aspekti, otrajā - pašmotivējošie stāsti, bet trešajā tika uzklausīti dažādi rezumējošie viedokļi.

Olga Kotova pastāstīja, kā rast enerģiju un motivēt sevi ikdienā, uzsverot, ka ikviens piedzimst ar motivāciju, bet daudzi to pazaudē, tādēļ tikai atliek motivāciju no jauna atrast. Viņa uzsvēra, ka cilvēks ir motivēts tad, kad pats sev patīk, kad viņam patīk apkārtējā vide un ir redzējums par nākotni, tādēļ šobrīd ļoti nemotivējoša ir tieši neziņa par to. Taču katram ir tiesības uztraukties, jo arī tas ir normāls cilvēka stāvoklis. To apzinoties, jau var atkal sākt ceļu augšup, liekot mazus mērķus un primāri darot to, kas tiešām patīk.

Elīna Pelčere deva padomus, kā tikt pāri bailēm par finansēm, lai atrastu motivāciju meklēt jaunus risinājumus. Viņa atzīmēja, ka daudzi cilvēki šobrīd dzīvo ilūzijās vai arī zīmē pārāk melnu bildi. Elīna uzsvēra, ka nevajag sevi biedēt. Vajag koncentrēties uz konkrētām naudas summām, kas ļauj mazināt baiļu sajūtu par to, kā nu būs. Turklāt vienmēr palīdz atziņa, ka šāda krīze nebūs vienmēr.

Ozols pastāstīja par atgriešanās motivāciju, padaloties sajūtās par savu nonākšanu atpakaļ mūzikā. Viņš uzsvēra, ka jau sen sapratis - ir svarīgi pazīt sev īstos cilvēkus, jo tas patiesībā ļoti palīdz pašmotivēties. Gluži vienkārši nepieciešami tādi draugi, kuri tiešām spēj būt objektīvi un atbalstīt ar godīgu viedokli par to, ko dari. Tas noder arī tagad, kad top vasaras sākumā gaidāmā jaunā albuma materiāls!

Savukārt Renārs Zeltiņš videoierakstā sev raksturīgajā šovmeņa vieglumā padalījās domās par to, kā "neķert kreņķi" un levitēt pāri dzīves gaisa bedrēm. Viņš uzsvēra, ka katrā situācijā var atrast arī pozitīvo, vajag izmantot katra mirkļa sniegtās iespējas un nekad nenolaist ne rokas, ne degunu. Šis ir īstais laiks, lai uzsāktu apgūt jaunas iemaņas. Atliek nomierināties, vairāk sarunāties ar tuvajiem, jo beidzot taču ir laiks arī tam, un darīt. Būt šeit un tagad. Jā, un arī smaidīt.

Sarunai pieslēdzās arī "Tele2 Latvia" personāla vadības departamenta direktore Aija Bite-Ozere un Eiropas Komisijas pārstāvniecības Latvijā vadītājs Andris Kužnieks, kuri pastāstīja par saviem izaicinājumiem un risinājumiem, kā motivēt sevi un savus darbiniekus pašreizējā situācijā.

Aija minēja, ka viņas uzņēmumā secināts - lai attālinātais darbs būtu veiksmīgs, svarīgs ir labs tehniskais nodrošinājums, kā arī elastīgs darbalaiks, ko darbinieks var saplānot pats, un savas lomas apzināšanās kopējā kolektīva darbā. Savukārt Andris bilda, ka novērojis - kolēģi patiesībā kļūst tuvāki, jo saprot, cik patiesībā cits citam pietrūkst. Turklāt attālināta strādāšana nav arī tik pārlieku grūta, jo arī pirms krīzes liela daļa darba tika veikta

tiešsaistē, sazinoties ar kolēģiem ārzemēs. Gan viņš, gan arī Olga Kotova uzsvēra arī to, ka krīze varētu ļaut aizdomāties par darba stundu režīma nepieciešamību, jo iespējams, ka cilvēki patiesībā var paveikt daudz vairāk brīvākā darba grafikā. Galvenais taču ir rezultāts, nevis nostrādātās stundas. Tātad, nav ļaunuma bez labuma...

"Distancēto sarunu seriāla" trešajā epizodē "Ārkārtas emocijas" 23. aprīlī pulksten 18.00 tiks runāts par emocionālo veselību.

Noskaties "Distancētu sarunu seriāla" pirmo epizodi:

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu