Pēdējā diennaktī pieci no septiņiem jaunajiem Covid-19 gadījumiem konstatēti Rīgā

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Covid-19. Ilustratīvs foto
Covid-19. Ilustratīvs foto Foto: INA FASSBENDER/AFP

Aizvadītajā diennaktī pieci no septiņiem jaunajiem inficēšanās ar Covid-19 gadījumiem konstatēti Rīgā, liecina Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) apkopotā informācija.

Vēl viens jauns gadījums nācis klāt Salaspils novadā. Tikmēr viens inficēšanās gadījums konstatēts novadā, kur sasirgušo kopējais skaits vēl nav sasniedzis piecus, tādēļ SPKC patlaban nav nosaucis šo novadu.

Līdz šim Covid-19 kopumā konstatēts 66 pašvaldībās, proti, Aizkraukles, Aizputes, Alojas, Alūksnes, Alsungas, Ādažu, Babītes, Baldones, Bauskas, Beverīnas, Burtnieku, Carnikavas, Cēsu, Dagdas, Dobeles, Durbes, Engures, Garkalnes, Grobiņas, Iecavas, Jelgavas, Kocēnu, Krustpils, Kuldīgas, Ķeguma, Ķekavas, Lielvārdes, Limbažu, Mazsalacas, Mālpils, Mārupes, Mērsraga, Ogres, Olaines, Ozolnieku, Pārgaujas, Preiļu, Priekules, Priekuļu, Raunas, Rēzeknes, Ropažu, Rūjienas, Salacgrīvas, Salaspils, Saldus, Saulkrastu, Sējas, Siguldas, Skrīveru, Smiltenes, Stopiņu, Talsu, Tukuma, Valkas, Vecumnieku un Ventspils novados, kā arī lielajās pilsētās - Daugavpilī, Jelgavā, Jēkabpilī, Jūrmalā, Liepājā, Rēzeknē, Rīgā, Valmierā un Ventspilī.

Parādoties pieciem jaunatklātiem saslimšanas gadījumiem, kopējais Covid-19 pacientu skaits Rīgā pieaudzis līdz 373, kamēr pārējās lielajās pilsētās sasirgušo skaits palicis nemainīgs.

Babītes un Ozolnieku novados katrā patlaban reģistrēti desmit Covid-19 pacienti. 

Aizvadītajā diennaktī veikti 1535 Covid-19 testi un septiņos gadījumos tie izrādījušies pozitīvi, liecina SPKC dati. Līdz šim Latvijā konstatēti 682 Covid-19 inficētie, savukārt izmeklējumu kopskaits sasniedzis 32 837.

Patlaban stacionārā atrodas 42 pacienti, tostarp viens jauns gadījums pēdējā diennaktī. No šiem pacientiem 37 ir ar vidēju slimības gaitu, bet pieci - ar smagu. No stacionāra līdz šim izrakstīts 61 pacients.

Kopumā Latvijā līdz šim miruši pieci pacienti, kas bija inficējušies ar Covid-19 infekciju, par vēl vienu cilvēku SPKC gaida pataloganatoma slēdzienu, lai noteiktu nāves cēloni. Savukārt vēl vienā gadījumā pataloganatomi atzinuši, ka Covid-19 pacients miris no sirds koronārās slimības un šajā gadījumā Covid-19 nav uzskatāms par nāves cēloni.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu