"Sarkanajam Krustam" un valsts pārvaldes iestādēm piegādāti vairāk nekā 360 000 medicīnisko masku

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Edijs Pālens/LETA

Valsts aizsardzības militāro objektu un iepirkuma centrs šodien biedrībai "Latvijas Sarkanais krusts" (LSK) un vairākām valsts pārvaldes iestādēm piegādāja vairāk nekā 360 000 vienreizlietojamo medicīnisko masku, informēja Aizsardzības ministrijas (AM) pārstāvis Roberts Skraučs.

Lielākā daļa jeb 174 000 medicīnisko masku piegādātas LSK humānās palīdzības trīs vietās Rīgā. Aptuveni 120 000 medicīnisko masku tika piegādātas Tieslietu ministrijai, un 40 000 medicīnisko masku - Nodrošinājuma valsts aģentūrai. 30 000 medicīnisko masku nogādātas Valsts ieņēmumu dienestā.

Iepirkumu centra piegādātās medicīniskās maskas ir daļa no pirmās centralizēti iegādāto Covid-19 izplatības ierobežošanai nepieciešamo individuālo aizsarglīdzekļu kravas. Tā starptautiskajā lidostā "Rīga" no Ķīnas tika piegādāta 10.aprīlī.

AM atgādina, ka 2.aprīlī Ministru kabinets atbalstīja Valsts centralizēto rezervju iepirkumu grupas izveidi AM, uzdodot Valsts aizsardzības militāro objektu un iepirkumu centram veikt Covid-19 izplatības ierobežošanai nepieciešamo individuālo aizsarglīdzekļu un dezinfekcijas līdzekļu centralizētos iepirkumus visu valsts institūciju vajadzībām, veidojot rezerves vismaz trīs mēnešu apjomā.

AM arī turpmāk koordinēs vietējo ražotāju iesaisti individuālo aizsarglīdzekļu un dezinfekcijas līdzekļu iepirkumos un aicina uzņēmējus sūtīt piedāvājumus uz e-pasta adresi "industrija@mod.gov.lv", kā arī sekot līdzi informācijai par Covid -19 iepirkumiem tīmekļvietnē "www.mod.gov.lv".

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) ir nodevis AM uzņēmēju iepriekš VUGD iesūtītos piedāvājumus individuālo aizsarglīdzekļu un dezinfekcijas līdzekļu iegādei.

Jau vēstīts, ka ārkārtējā situācija valstī Covid-19 izplatības mazināšanai pagarināta līdz 12.maijam.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu