Kultūras ministrijas valsts sekretāres vietniece Zane Vāgnere algā pērn saņēmusi 32 388 eiro (21)

Papildināts
TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: LETA

Kultūras ministrijas (KM) valsts sekretāres vietnieces starptautisko lietu, integrācijas un mediju jautājumos Zane Vāgnere pērn algā no ministrijas saņēmusi 32 388 eiro, liecina viņas Valsts ieņēmumu dienestā iesniegtā ienākumu deklarācija.

Papildus viņa saņēmusi pabalstu 447 eiro apmērā no Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūras.

Vāgneres lietošanā atrodas viens dzīvoklis Babītes pagastā un dzīvoklis Rīgā, bet kopīpašumā viņai pieder zeme un ēkas Jūrmalā.

KM valsts sekretāres vietnieces īpašumā ir 2008.gada vieglā automašīna "BMW 525".

Viņai ir bezskaidras naudas uzkrājumi bankā "Banque et Caisse d'Epargne de l'Etat" Luksemburgā un "KBC Bank" Briselē, kuru kopējā summa sasniedz 7000 eiro.

Vāgnere stājās KM valsts sekretāra vietnieces starptautisko lietu, sabiedrības integrācijas un mediju jautājumos amatā 2018.gadā. Viņa vairākus gadus bijusi KM nozares padomniece Latvijas pastāvīgajā pārstāvniecībā Eiropas Savienībā (ES).

Vāgnere kopš 2010.gada strādājusi par KM nozares padomnieci Latvijas pastāvīgajā pārstāvniecībā ES, kur nodrošināja Latvijas interešu pārstāvību ES institūcijās audiovizuālo, kultūras, autortiesību un sabiedrības integrācijas politikas jautājumos.

Latvijas Prezidentūras laikā Vāgnere sadarbībā ar Itālijas un Luksemburgas pārstāvjiem virzīja ES Padomes darba kārtību audiovizuālo, autortiesību, kultūras un pretdiskriminācijas lietu jautājumos. Vadot Audiovizuālo darba grupu, sākusi diskusijas par tehnoloģiju un ģeopolitikas izaicinājumiem Eiropas mediju vidē, tai skaitā par naida runu un Krievijas mediju īstenotām dezinformācijas kampaņām.

Pirms tam Vāgnere strādājusi kā juriste-lignviste ES Tiesā Luksemburgā, bet savu karjeru sākusi kā Starptautiskās sadarbības un ES politikas nodaļas vadītājas vietniece KM.

Komentāri (21)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu