ASV dienesti pēta ziņas par Kima Čenuna veselības problēmām (14)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AP/Scanpix

ASV seko ziņām par to, ka Ziemeļkorejas vadonis Kims Čenuns pēc sirds operācijas, iespējams, ir smagā stāvoklī, raidorganizācijai CNN pavēstījusi ASV amatpersona. Tikmēr Dienvidkoreja norāda, ka tai neesot ziņu par nopietnām veselības problēmām.

Kims nebija redzams sava vectēva dzimšanas dienas svinībās 15.aprīlī, raisot bažas par viņa veselības stāvokli. Četras dienas pirms šīm svinībām viņš piedalījās valdības sanāksmē.

Cita ASV amatpersona telekanālam CNN atzina, ka bažas par Kima veselību pastāv, tomēr situācijas nopietnību izvērtēt ir grūti.

Dienvidkorejā bāzētais izdevums "Daily NK", kas veltīts Ziemeļkorejas tematikai, ziņoja, ka Kimam 12.aprīlī veikta kardiovaskulārās sistēmas procedūra.

Tā veikta Kima "pārmērīgās smēķēšanas, aptaukošanās un pārstrādāšanās dēļ", norāda izdevums. Pēc šīs procedūras Kims šobrīd saņem aprūpi villā Hjansanas apgabalā.

Ārstiem atzīstot, ka Kima veselības stāvoklis uzlabojies, lielākā daļa mediķu komandas, kas viņu aprūpēja, 19.aprīlī atgriezusies Phenjanā, un tikai daļa palikusi, lai uzraudzītu atlabšanas situāciju, vēsta "Daily NK".

CNN šai informācijai nav guvusi neatkarīgu apstiprinājumu.

Tikmēr divas Dienvidkorejas amatpersonas aģentūrai "Reuters" sacīja, ka to rīcībā neesot ziņu, ka Kima veselība un dzīvība būtu "briesmās", kā ziņoja CNN.

Viņi norādījuši, ka tāda informācija neesot patiesa un ka no Ziemeļkorejas "Zilā nama" nenākot nekādi neparasti signāli.

Komentāri (14)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu