Danilāns: stiprā imunitāte dažiem var būt drauds Covid-19 gadījumā. Un tu, duraks, vēl viņu stiprināsi? (24)

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Anatolijs Danilāns
Anatolijs Danilāns Foto: Jānis Škapars/TVNET

Vai pārlieku stipra imunitāte var būt kaitīga (īpaši Covid-19 gadījumā)? Par šo jautājumu izsakās profesors Anatolijs Danilāns. 

"Tagad skandina, ka koronavīrusa gadījumā visi plaušu bojājumi rodas švakas imunitātes dēļ. Ziniet, tas vēl ir jāpierāda! Zinātnieki līdz galam šo slimību nav izpētījuši. Parādās arvien vairāk pētījumu un datu. Vēl jau jāgaida, jo nekas vēl nav gala slēdziens.

Bet ir pieņēmums, ka tiem slimniekiem, kam koronavīruss norit ļoti smagi un viņi pat nomirst, imūnā atbilde ir pārmērīgi stipra. Dzirdat?

Plaušās saskrien visi tie koronavīrusi, un pie plaušu audiem saskrien arī imūnās šūnas - neitrofilie leikocīti, monocīti u.c. un sāk tur dauzīt tos vīrusus. 

Bet  imūnās sistēmas šūnas reizēm, īpaši neitrofilie leikocīti, ir dumjas! Viņš neredz, kur acis, kur piere. Viņš sit gan pa vīrusu, gan pa pašu plaušu audiem.

Tad gribas zināt, kas bojā vairāk tos plaušu audus. Pašlaik zinātne nav vēl galavārdu sacījusi, vai lielāku ļaunumu nenostrādā tā pārmērīgi stiprā imunitātes atbilde. 

Mīļie, iespējams, ka daudziem cilvēkiem imūnsistēma ir pārlieku stipra, un tu, duraks, vēl dosi viņai visu ko, lai viņu pastiprinātu!

Labi, dod, kamēr nav pierādīts, tas ir pagaidām tikai domu grauds...

Tie, kas saka, ka koronavīrusa gadījumā jāēd ķiploks, ingvers, lai stiprinātu imunitāti, neko no medicīnas nesaprot. Tie ir murgi, ķiploki imūnsistēmā neko nemainīs," savu skatījumu uz šo tēmu lekcijā "Zikurāts" sniedz Anatolijs Danilāns

Komentāri (24)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu