Covid-19 dēļ varētu divkāršoties badacietēju skaits pasaulē

TVNET/BBC
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

Covid-19 pandēmijas dēļ pasaulei draud "bibliska apmēra" bads, brīdinājusi ANO. Badacietēju skaits varētu divkāršoties.

Pasaules pārtikas programma (WFP) vadītājs Deivids Bīslijs norādījis, ka nepieciešama tūlītēja rīcība, lai izvairītos no katastrofas. Aplēses liecina, ka badacietēju skaits pasaulē pandēmijas ietekmē varētu pieaugt no 135 miljoniem līdz 250 miljoniem.

Vislielākais bada risks ir desmit konfliktu, ekonomisko krīžu un klimata pārmaiņu plosītās valstīs: Jemenā, Kongo, Afganistānā, Venecuēlā, Etiopijā, Dienvidsudānā, Sudānā, Sīrijā, Nigērijā un Haiti.

Dienvidsudānā pagājušogad pārtikas krīze skāra 61% iedzīvotāju.

Vēl pirms pandēmijas sākuma Āfrikas austrumiem un Dienvidāzijai draudēja pārtikas trūkums ilgstoša sausuma un kaitēkļu savairošanās dēļ.

"Mums jau dažu mēnešu laikā draud bibliska apmēra bads vairākās pasaules vietās," brīdināja Bīslijs. Jārīkojas "gudri un ātri", viņš norāda.

"Tas ir milzīgs trieciens vēl miljoniem cilvēku, kuri var paēst tikai tad, ja spēj nopelnīt algu," sacīja WFP vecākais ekonomists Arifs Huseins.

WFP šomēnes paziņoja, ka finansējuma trūkuma dēļ spiesta uz pusi samazināt palīdzības sūtījumus kara plosītajai Jemenai. WFP mēnesī piegādā pārtiku vairāk nekā 12 miljoniem jemeniešu. Jemenā aprīlī tika konstatēts pirmais Covid-19 gadījums, dodot pamatu bažām par to, kā ar uzliesmojumu tiks galā Jemenas noplicinātā veselības aprūpes sistēma.

GALERIJA: Bads Jemenā

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu