Atklāts pirms 56 gadiem aprakta Ford noslēpums

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no video

Gluži kā arheologs ar visai interesantu atradumu savā pagalmā saskāries brits Džons Breišo no Hekmondvikas. Proti, viņš aprīļa sākumā sava dārza stūrī atracis auto paliekas.  

Pamatīgi izrūsējis un gandrīz jau sadalījies auto karkass nav gluži pūra lāde ar pirātu dārgumiem, bet tomēr noslēpumains atradums, un tas veidojis labu augsni dažādām spekulācijām. Tai skaitā, ka automobilim varētu būt vēsturiska vērtība un to šeit noslēpis kāds spiegs.

Tomēr patiesībā automobiļa stāsts nav ne tuvu tik romantisks, lai gan arī interesants. Kad ziņa par Breišo atradumu nonākusi medijos, uz jaunumiem atsaukusies kāda 91 gadu veca kundze, kurai auto stāsts ir labi zināms.

Sieviete vārdā Mārgareta vēlāk atklājusi, ka automobili Breišo mājas pagalmā tālajā 1964.gadā apracis viņas vīrs. Šādas rīcības iemesls ir vairāk nekā banāls - auto bija tā saplīsis, ka darbnīcā nolemts to neremontēt, jo tas izmaksātu pārāk dārgi, savukārt tērauda cenas tajā laikā bijušas tik zemas, ka arī aizvešana uz šrotu radītu zaudējumus.

Foto: Chris Samson, Flickr

Tā Māragretas vīram, 2. Pasaules kara veterānam Heroldam Lailsam, radusies doma, ka auto jāapbedī un tam līdzi kapiņā jādod daži tā laika artefakti - piena pudeles un medicīnas stikla trauks ar parafīnu. 

Iespējams, auto zem zemes būtu pavadījis vēl ilgāku laiku, ja vien Mārgareta 2019.gada nogalē nebūtu pārvākusies un mājā nesāktu dzīvot Breišo.

Par Ford Popular tikmēr var piebilst, ka tas bija Ford Lielbritānijas nodaļas ražojums, ko uzņēmums izlaida periodā no 1953. līdz 1962.gadam. Tas bija ārkārtīgi lēts un ļoti izplatīts braucamais, ko attiecīgajā periodā varēja sastapt uz gandrīz katras ielas. Konkrētais Popular 103E pēc mūsdienu standartiem nebija diez cik nasks braucamais. Dailymail.co.uk raksta, ka mašīnas maksimālais ātrums bija 60 jūdzes jeb 96 km/h, savukārt līdz 50 jūdzēm jeb 80 km/h tas spēja paātrināties 24 sekundēs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu