Lielbritānijā socializēšanās ierobežojumi paliks spēkā vismaz līdz gada beigām (1)

TVNET/BBC
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AP/Scanpix

Lielbritānijā socializēšanās ierobežojumi paliks spēkā vismaz līdz gada beigām, norādījis britu valdības galvenais padomnieks medicīnas jautājumos.

Profesors Kriss Vitijs uzsver, ka esot "pilnīgi nereālistiski" domāt, ka dzīve varētu strauji atgriezties normālās sliedēs.

Lielbritānijā līdz šim reģistrēti vairāk nekā 134 000 saslimšanas gadījumu un 18 100 cilvēku nāve no Covid-19.

Vitijs norāda - raugoties ilgtermiņā, labākais risinājums būtu efektīva vakcīna vai iedarbīgas zāles, ar ko ārstēt Covid-19. Taču iespēja, ka tādas varētu būt pieejamas tuvākā gada laikā, esot "ārkārtīgi maza".

"Šī slimība netiks izskausta, tā nekur nepazudīs," preses konferencē sacīja Vitijs. "Tāpēc mums jāpieņem doma, ka tā ir slimība, kas vēl pārskatāmā nākotnē pastāvēs visā pasaulē."

Lielbritānijas ārlietu ministrs Dominiks Rābs, kurš aizstāj pēc Covid-19 izslimošanas mājās no slimnīcas atgriezušos premjeru Borisu Džonsonu, piebilda, ka pārāk ātra atteikšanās no sociālās distancēšanās varētu novest pie jauna slimības uzliesmojuma. Ja tā notiktu, tad vēl vienas karantīnas izsludināšana "paildzinātu ekonomiskās ciešanas" visā valstī.

GALERIJA: Covid-19: Sociālā distancēšanās pasaulē pandēmijas laikā

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu