ANO iesniegts Covid-19 krīzes rezolūcijas projekts

TVNET/LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

ANO Drošības padome trešdien sākusi darbu pie rezolūcijas projekta, kurā pausts aicinājums koronavīrusa pandēmijas apstākļos pastiprināt koordināciju un apturēt karadarbību konfliktos.

Rezolūcijas projekts iesniegts 15 Drošības padomes dalībvalstīm. To izstrādājušas Tunisija un Francija.

Projektā uzsvērta "steidzama nepieciešamība pēc pastiprinātas koordinācijas visu valstu starpā", kā arī pausta prasība pēc "vispārējas un tūlītējas karadarbības apturēšanas visās valstīs".

Dokumentā pausts aicinājums "visām bruņoto konfliktu pusēm ievērot ilgstošu humānu pauzi, kas ilgtu vismaz 30 dienas pēc kārtas".

Prasības pēc pamiera neattieksies uz militārajām operācijām pret grupējumiem "Islāma valsts", "Al Qaeda", "Al Nusra" un citām organizācijām, kuras par teroristiskām atzinusi Drošības padome.

Diskusijas sāksies pēc tam, kad dalībvalstis būs izteikušas pirmos komentārus par projektu, sacīja diplomāti, bet balsojums varētu notikt nākamās nedēļās sākumā.

Nozīmīgs atbalsts rezolūcijas tālākai virzībai varētu tikt panākts padomes pastāvīgo dalībvalstu pārstāvju videokonferencē piektdien, vēsta Krievijas mediji.

ANO ģenerālsekretārs Antoniu Gutērrešs jau pagājušajā mēnesī aicināja laikā, kad pasaule cīnās ar pandēmiju, izsludināt globālu pamieru.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu