Par svētdienas šašliku ar "diviem aliņiem" autovadītājs samaksā ar visu kategoriju tiesībām (15)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no Degpunktā sižeta

Pirms dažām dienām vēstījām par autovadītāju, kurš bija izdzēris "vienu aliņu" un ar trim promilēm brauca pa Bauskas šoseju Rīgas virzienā. Iecavas policistiem tagad izdevies no braukšanas atturēt autovadītāju, kurš bija izdzēris "divus aliņus" un  grasījās smēķēt mutē otrādi iebāztu cigareti.

Aizvadītās svētdienas vakarā, tā ap pusdeviņiem, pašvaldības policistu uzmanību Iecavā piesaistīja kāds uz klusas ieliņas apturēts Opel. Lai arī šoferis noteikumus nebija pārkāpis, kaut kas tomēr likuma sargiem šķita aizdomīgi, un viņi nolēma ar mašīnas vadītāju aprunāties.

"Piebraucot, lai pārliecinātos, vai ar vadītāju viss ir kārtībā, vadītājs teica, ka jā, bet viņa uzvedība likās nedaudz aizdomīga, jo runāja, klanot galvu, un mutē bija cigarete ar filtru uz priekšu," stāsta Reģionālās pašvaldības policijas Iecavas nodaļas priekšnieks Gundars Dzenis.

Foto: Ekrānuzņēmums no Degpunktā sižeta

Tā kā redzētais šķita aizdomīgi, inspektori pēc brīža nolēma atgriezties un pārliecināties, vai vadītājs nav dzēris, un lai atturētu no braukšanas. Taču šo plānu viņiem realizēt neizdevās, jo Opel pa to laiku jau bija devies ceļā. Auto tika panākts nākamajā krustojumā, kur policisti lūdza vadītāju apstāties. 

Aizdomas par reibumu kļuva aizvien spēcīgākas, kā dēļ talkā ņemts alkometrs. Opel vadītājs apgalvoja, ka vakarā pie šašlika izdzēris divus alus, tomēr policistiem viņa teiktais likās visnotaļ apšaubāms. To, ka šaubas ir pamatotas, apstiprināja arī alkometrs, kurš uzrādīja vairāk nekā 2 promiļu reibumu. 

Ar to gan viss nebeidzās, jo tad, kad mašīnas atslēgas un dokumenti jau bija pie policistiem, dzērājšoferis nolēma bēgt. Tālu gan netika un tika aizturēts. Nelīdzēja arī saucieni, ka viņu "močī". Tā svētdienas pasēdēšana ar šašliku kungam beidzās ar soda naudu un uz ilgu laiku zaudētu apliecību, kura, starp citu, paredzēja tiesības vadīt visu kategoriju automobiļus. 

Komentāri (15)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu