Itālijas Pieczvaigžņu kustība Covid-19 dēļ atliek vadības vēlēšanas

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: ANDREAS SOLARO / AFP

Itālijas lielākā valdošās koalīcijas partija - populistiskā Pieczvaigžņu kustība (M5S) - piektdien paziņojusi, ka jaunā koronavīrusa epidēmijas dēļ atliek partijas vadības vēlēšanas.

"Mēs piedzīvojam bezprecedenta veselības, sociālo un ekonomisko ārkārtējo situāciju, un visi mūsu pūliņi jākoncentrē viena mērķa sasniegšanai, lai palīdzētu valstij atkal piecelties," teikts partijas izplatītajā paziņojumā.

Tādējādi M5S komiteja atzinusi par "piemērotu" atlikt vēlēšanas, norādot, ka tām tomēr jānotiek līdz gada beigām, bet, ja iespējams, arī agrāk.

M5S ir vadošā partija koalīcijā, kas atbalsta premjerministru Džuzepi Konti, taču tās pozīcijas ir iedragātas pēc vairākām sakāvēm vietējās vēlēšanās, un atbalsts partijai aptaujās turpina kristies.

Ārlietu ministrs Luidži Di Maio partijas līdera amatu pameta janvārī, un viņa pienākumu pagaidu pildīšanu uzņēmās Vito Krimi.

Tobrīd M5S paziņoja, ka jaunais līderis tiks ievēlēts martā paredzētajā partijas kongresā, taču šo ieceri sagrāva Covid-19 epidēmija, kas Itālijā uzliesmoja februārī.

Saskaņā ar vietnes "YouTrend" aplēsēm, aptaujās vidējais atbalsts M5S ir nokrities līdz 15%, kamēr 2018.gadā notikušajās vēlēšanās par Pieczvaigžņu kustība balsoja 33% itāļu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu