Turkmenistānā par spīti pandēmijai notiek Berdimuhamedova iecienītais zirgu festivāls (1)

TVNET/RFE/RL
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

Globālās pandēmijas laikā Turkmrnistānā kā parasti tika aizvadīta Nacionālā zirgu diena, kas ir starp noslēgtās gāzes lielvalsts diktatora Gurbanguli Berdimuhamedova mīļākajiem svētkiem, vēsta RFE/RL.

Turkmenistāna turpina rīkot lielus svētkus, sporta sacensības un zirgu skriešanās sacīkstes, kaut arī lielākajā daļā pasaules aizliegti lieli publiski pasākumi, lai nepieļautu jaunā koronavīrusa izplatīšanos.

Turkmenistānā nav neviena oficiāli reģistrēta saslimšanas gadījuma, taču veselības jomas eksperti un režīma kritiķi apšauba šo datu pareizumu.

Turkmenistānas valsts mediji ziņo, ka 26.aprīlī notika dažādi ar Nacionālo zirgu dienu saistīti pasākumi, tai skaitā ikgadējās zirgu skriešanās sacīkstes, zirgu skaistumkonkurss, mākslas izstāde un deju priekšnesumi.

Foto: Reuters/ScanPix

Berdimuhamedovs saņēma dāvanas no zirgu audzētājiem un pats savukārt apbalvoja māksliniekus, kuri savos darbos iemūžinājuši zirgus. Zirgu skaistumkonkursa uzvarētājam tika pasniegtas "Audi Q8" atslēgas.

Tiek uzskatīts, ka Berdimuhamedovam pieder simtiem Ahaltekes šķirnes zirgu, vēsta RFE/RL Turkmenistānas serviss. Kritiķi norāda, ka zirgu šķirne pēdējos gados kļuvusi vienlaikus par korupcijas instrumentu un diktatora personības kulta sastāvdaļu.

Valsts medijos publicētā paziņojumā teikts, ka Berdimuhamedovs atvēlējis 680 miljonus ASV dolāru zirgu un to audzētāju dzīves apstākļu uzlabošanai. Nav zināms, cik ilgā periodā šo summu plānots izlietot, taču lēmums pieņemts laikā, kad globālās pandēmijas un zemo enerģijas cenu dēļ cietusi Turkmenistānas ekonomika.

Turkmenistānā pēdējos gados pieredzēts pārtikas trūkums un straujš cenu pieaugums pamatproduktiem.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu