eParaksta mājaslapā tehnisku iemeslu dēļ iespējams tikai elektroniski parakstīties

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Dominic Lipinski / PA Wire/PA Images

Mājaslapai "eparaksts.lv" radušās tehniskas problēmas, līdz ar to patlaban tajā var tikai elektroniski parakstīties, pastāstīja Latvijas Valsts radio un televīzijas centra (LVRTC) pārstāve Vineta Sprugaine.

Viņa atklāja, ka šodien daļai eParaksta lietotāju radās tehniskas problēmas platformā, un viņi nevarēja iekļūt sistēmā.

Būtiskākās eParaksta funkcionalitātes – dokumentu parakstīšana un pārbaude, kā arī e-Identitātes apliecināšana ar visiem eParaksta rīkiem lietotājiem, ir pieejama. Šodien daļa portāla "eParaksts.lv" lietotāju saskarās ar problēmām parakstot dokumentus. Tai pat laikā pārējiem lietotājiem darbs portālā ritēja netraucēti un šodien pēcpusdienā vidēji stundā portālā tika eParakstīti 400 dokumenti. Arī parakstīšana ar eID karti programmā eParakstītājs vai dažādās dokumentu vadības sistēmās, kur integrēts eParaksts, nebija traucēta.

Lai nodrošinātu ikvienam interesentam iespēju netraucēti parakstīt, lietotāji šobrīd tiek novirzīti uz parakstīšanas vietni, kur pieejama portāla pamata funkcionalitāte – dokumentu parakstīšana un pārbaude ar visiem eParaksta rīkiem. Patlaban rit tehniskie darbi , lai novērstu problēmu ar ko saskaras atsevišķi lietotāji.

Sprugaine skaidroja, ka eID lietotājiem sistēmā nav nekādu problēmu, un tie var platformu izmantot bez traucējumiem.

Kā ziņots, 2018.gada nogalē LVRTC reģistrēts kā vienīgais valstī kvalificēta paaugstinātas drošības elektroniskās identifikācijas pakalpojuma sniedzējs. Tas nozīmē, ka "e-Identitātes" apliecināšana ar visiem LVRTC izsniegtajiem "e-Identitātes" rīkiem ir pielīdzināma personas identitātes apliecināšanai klātienē, uzrādot personu apliecinošu dokumentu.

TVNET jau ziņoja, ka LVRTC apgrozījums 2018.gadā bija 17,252 miljoni eiro, bet peļņa - 4,430 miljoni eiro. Finanšu rezultāti par 2019.gadu vēl nav publiskoti.

LVRTC ir galvenais radiofonijas un televīzijas programmu zemes apraides tīkla operators valstī. LVRTC pārvalda valstij piederošās mobilo sakaru operatora "Latvijas mobilais telefons" daļas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu