ES noliedz, ka Ķīnas dēļ būtu koriģēts ziņojums par dezinformāciju (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: OMER MESSINGER / EPA

iropas Savienības (ES) amatpersona pirmdien noraidīja pārmetumus, ka ziņojums, kurā īpaši izcelti dezinformācijas avoti Ķīnā par Covid-19 pandēmiju, ticis koriģēts, pakļaujoties Pekinas diplomātiskajam spiedienam.

"Es kategoriski noraidu un apstrīdu jebkādas norādes vai apgalvojumus, ka mūsu ziņojumā mēs būtu pakļāvušies kādam ārējam spiedienam," sacīja ES pārstāvis sakariem ar presi ārlietu jautājumos Peters Stano.

ES pieliek lielas pūles, lai atmaskotu dezinformācijas tendences, uzsvēra Stano. Blokam ir arī tīmekļa vietne, kur regulāri tiek atjaunotas ziņas, lai informētu sabiedrību.

Piektdien publicētajā ziņojumā ES darba grupa citu spēlētāju starpā apsūdzēja arī Krieviju un Ķīnu, norādot, ka tās tīši izvērsušas "sazvērestības versijas un dezinformāciju sabiedrības auditorijai" ES un citās tuvīnajās valstīs.

Daži mediji jau bija vēstījuši par citu ziņojuma versiju.

ASV laikraksts "New York Times" piektdien, citējot ES ārlietu nozares iekšējos e-pastus, apgalvoja, ka Ķīnai veltītā kritika mazināta pēc Pekinas diplomātu draudiem.

Stano pirmdien skaidroja, ka ziņojumam esot bijušas divas atšķirīgas versijas, jo viena bijusi iekšējais dokuments ES amatpersonām, bet otra plašākas sabiedrības informēšanai.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu