Patiesība vai mīts: tumša apģērba krāsas saglabāšanai noderēs kafija

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Unsplash

Ja meklē dabīgas metodes, kā ilgāk saglabāt sava melnā apģērba izteikti tumšo nokrāsu, ne viena vien interneta mājaslapa kā variantu piedāvās drēbju mērcēšanu melnajā tējā vai kafijā. Vai tā patiešām ir taisnība?

Vairākas padomu lapas piedāvā lasītājiem pavisam neierastu metodi tumšo apģērbu krāsas saglabāšanai – to izmērcēšanu kafijā vai melnajā tējā. Lai arī šie abi dzērieni ir lieliskas dabīgās krāsvielas – to pierāda olu krāsošana Lieldienās un dzeltenīgie zobi regulārajiem kafijas dzēr[ējiem, tomēr apģērbam šī metode nebūs piemērota, vēsta portāls “Apartment Therapy”. Kaut arī apģērbs patiesi var palikt tumšāks, tas var pēcāk smērēt ādu vai citus apģērbus, piemēram, baltu blūzi, kas ielikta ar kafiju mazgātās biksēs. Kafijas metode īpašas galvassāpes sagādās tiem, kas eksperimentēs ar kafijas pievienošanu veļas mazgāšanas ciklam. Tumšais šķidrums var pilnībā neizskaloties no veļasmašīnas, kā rezultātā nākamā veļas porcija var iegūt nelielu devu kafijas un brūnus traipus.

Lai saglabātu melno krāsu uz apģērbiem, izvēlies speciālos mazgāšanas līdzekļus. Krāna ūdens sastāvā nelielos daudzumos ir hlors, kas ir balinošs – šī iemesla dēļ daudzi apģērbi ātri vien zaudē tumšo krāsu. Vēl viens faktors ir ūdens temperatūra, kas arī veicina tumšā apģērba  noplukšanu. Lai veiksmīgi saglabātu apģērba krāsas, mazgā drēbes vēsākā ūdenī un ar speciālu līdzekli, kas molekulārā līmenī aiztur krāsu pigmentus un pasargā no hlora.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu