Izpēti pasauli, nepieceļoties no dīvāna. Tiešsaistes kameru izlase Nr. 2

Foto: Ekrānuzņēmums
TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X

Pirms nedēļas publicētā tiešsaistes kameru izlase izsauca milzīgu lasītāju interesi, tāpēc publicējam nākamo iespēju apceļot pasauli, neizejot no mājām, - no Venēcijas vecākā tilta līdz tropu putnu barotavai Panamā.

1. "Canopy Lodge" putnu barotava vulkāna krāterī

"Canopy Family" ir ekotūrisma kompānija. Interesentiem, kas vēlas apvienot patīkamo ar lietderīgo, tā piedāvā apmesties tropu mājā aptuveni 100 km no Panamas galvaspilsētas un nodoties putnu vērošanai.

Mājvieta atrodas El Valle de Anton ciematiņā, kas izvietojies neaktīva vulkāna milzīgajā krāterī - lielākajā apdzīvotajā krāterī Rietumu puslodē.

Apbruņojies ar pacietību un putnu noteicēju un sajūties kā īstos tropos.

2. Kanzassitijas zoodārza pingvīnu māja

Šobrīd te mitinās 17 karaliskie pingvīni, 45 džentū pingvīni un astoņi zeltcekula pingvīna jaunuļi. Tiem tiek nodrošināts vēss klimats un labiekārtota dzīves vide, ko šie putni prot novērtēt. Katram pingvīnam ir vārds, kas uzrakstīts uz spārna galā piestiprinātās lentes. Pamēģini atrast Elvisu - karalisko pingvīnu, kuram no biežās rāpšanās iekšā un ārā no baseina ir nodilušas spalvas vēdera lejasdaļā. Iespējams, ka izdodas ieraudzīt arī to jauno Džentū pingvīnu, kura lielākā izklaide ir modināt pārējos, knābjot tiem astē.

3. Rialto tilts bez tūristiem

Mums nav ziņu par to, cik tukša bija Venēcija 1348. gada mēra epidēmijas laikā un sekojošajā Melnās nāves uzliesmojumā starp 1575. un 1577. gadu, taču diez vai pēdējo gadsimtu laikā ir bijis brīdis, kad uz Rialto tilta stundām ilgi neparādās neviens cilvēks. Arī laivu kustība pa Lielo kanālu ir apsīkusi līdz minimumam. Taču tas dod iespēju labāk aplūkot šā Venēcijas senākā tilta aprises - tāds tas izskatās jau kopš 1591. gada, kad pēc trīs gadu būvniecības tika pabeigts Antonio Dapontes projektētais viena laiduma akmens tilts, kas aizstāja agrāko koka versiju.

Pirmais pontonu (plostu) tilts šai vietā tika uzbūvēts jau 1181. gadā. Tas vairākkārt ticis pārbūvēts, sabrucis, dedzināts un atkal celts no jauna.

4. Mākslīgā koraļļu rifa dzīve

Vēl viens no tiešsaistes kameru tīkla "Explore" projektiem - mākslīgais rifs, kura veidošanai par piemēru kalpojis dabīgais koraļļu veidojums Palau piekrastē. Pat ja nemēģini izskaitīt, vai tiešām te uzturas 1000 dažādas ūdens iemītnieku sugas, zemūdens dzīves vērošana ir nomierinošs un meditatīvs process.

5. Ņujorkas Taimskvērs

Viena no dzīvākajām un allaž nomodā esošajām vietām, dēvēta arī par Ņujorkas sirdi. Šobrīd tukša un līdz ar to arī labi aplūkojama bez drūzmas un kņadas. Reklāmas jomas profesionāļiem, mārketinga speciālistiem un visiem interesentiem lieliska iespēja izpētīt, kas un ko šajos laikos reklamē vietā, kas uzskatāma par vienu no visdārgākajām pasaulē.

6. Gaidot izvirdumu - pasaules vulkānu vērošana

Šis gads iesākās ar Tāla vulkāna aktivizēšanos Filipīnās. Par laimi, nekas bīstams tomēr nenotika, un masveidā evakuētie apkārtnes iedzīvotāji varēja atkal atgriezties mājās. Pēc tam soctīklos parādījās ziņas gan par Krakatau, gan Jeloustonas vulkāna seismisko aktivitāti, taču tās izrādījās pārspīlētas un, visticamāk, sacerētas, bezdarbībā sēžot piespiedu karantīnā. Taču, ja iespēja, ka kāds no pasaules aktīvajiem vulkāniem gatavojas izvirdumam, šķiet intriģējoša, šeit tiešsaistē vērojami vairāki no tiem, tai skaitā jau pieminētais Jeloustonas milzis. Vēro un uzzini pirmais.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu