No Vidzemes slimnīcas izrakstīti trīs Covid-19 pacienti

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Slimnīca. Ilustratīvs foto
Slimnīca. Ilustratīvs foto Foto: Mārtiņš Otto, TVNET

Trešdien no Vidzemes slimnīcas izrakstīti pirmie trīs pacienti, kuri bija inficējušies ar jaunā koronavīrusa izraisīto saslimšanu Covid-19.

Slimnīcas ārstnieciskā direktore Inga Ozoliņa klāstīja, ka, preventīvi veicot skrīningu Terapijas nodaļas pacientiem un personālam, pieciem pacientiem, kuri bija stacionēti savu hronisko saslimšanu dēļ, atklājās pozitīvas Covid-19 analīzes.

"Šodien, pēc diviem negatīviem Covid-19 testiem, pacientus izrakstījām mājās. Lai gan viņiem ambulatori būs jāturpina rūpēties par savu veselību ģimenes ārsta uzraudzībā, ārstējot dzīves laikā iegūtās hroniskās slimības, no koronovīrusa pacienti ir veiksmīgi atbrīvojušies," skaidroja Ozoliņa.

Viņa arī uzsvēra, ka, aprūpējot, veicot jebkuru manipulāciju pacientam ar pozitīvu Covid-19 testu, personālam jāievēro virkne individuālās aizsardzības pasākumu - jālieto speciālais apģērbs, sejas aizsargmaskas, cimdi. Tas viss jāuzvelk un jānovelk pareizā secībā. Darbs šādā specifiskā ietērpā kļuvis fiziski vēl grūtāks, pauda slimnīcā.

Ņemot vērā ārkārtjo situāciju, inficēšanās riska mazināšanai slimnīcā ieviesta virkne aizsardzības pasākumu. Katram pacientam, kuru stacionē slimnīcā, tiek veikts Covid-19 tests, visiem tiek izsniegtas sejas aizsargmaskas, nav atļauts apmeklēt pacientus nodaļās, savukārt koplietošanas telpās, speciālistu un procedūru kabinetos pieejami roku dezinfekcijas šķīdumi, pacientiem palātās nodrošināta divu metru distance, iespēju robežās atdalot pacienta gultas citu no citas ar aizslietni.

"Redzot, kas notiek nodaļās, kā strādā slimnīcas personāls, gribu atgādināt, ka mūsu sabiedrības kopīgā veselība šobrīd kā vēl nekad ir atkarīga arī no katra iedzīvotāja apzinības un atbildības līmeņa: vai klausām speciālistu ieteikumus par nepulcēšanos, par roku mazgāšanu, vai, stājoties slimnīcā, izstāstām par iespējamu tikšanos ar Covid-19 inficēto vai personu, kura atrodas karantīnā vai pašizolācijā, vai ievērojam slimnīcā noteikto režīmu," pauda Ozoliņa, aicinot būt solidāriem un apvienot spēkus cīņai ar jauno koronavīrusu.

Iepriekš ziņots, ka Vidzemes slimnīcā saslimšana ar Covid-19 konstatēta pieciem darbiniekiem un vienam pacientam. Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) pārstāve Ilze Arāja informēja, ka sākotnējā informācija bija par vienu darbinieku, kuram bija pozitīvs Covid-19 testa rezultāts. Pēc informācijas saņemšanas ir sākta epidemioloģiskā izmeklēšana, tajā skaitā apzinot saslimušo cilvēku kontaktpersonas un aktīvi testējot vairākus darbiniekus un pacientus.

Veicot pārbaudes, saslimšana ar Covid-19 apstiprināta pieciem slimnīcas darbiniekiem un vienam pacientam, kuri patlaban atrodas jau karantīnā.

Kā aģentūru LETA informēja SIA "Vidzemes slimnīca" valdes priekšsēdētājs Uģis Muskovs, ņemot vērā šo saslimšanu, daļēji slēgta viena no Terapijas nodaļām, slimnīcā pašizolācijā atrodas vairāki nodaļas pacienti, kā arī medicīnas darbinieki. 

Tikmēr pagājušajā diennaktī Latvijā veikti 3250 Covid-19 testi, no kuriem 13 izrādījušies pozitīvi. Līdz šim Latvijā kopumā veikti 54 811 Covid-19 izmeklējumi un 849 no tiem ir bijuši pozitīvi.

Savukārt no visiem 849 saslimšanas gadījumiem 348 iedzīvotāji ir izveseļojušies, bet 15 - miruši. Vēl otrdien SPKC vēstīja par 267 cilvēkiem, kas izveseļojušies no Covid-19.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu