Tiesībsargi pievērsuši uzmanību iespējamam Meroni e-pastu arhīvam (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Šveices advokāts Rudolfs Meroni.
Šveices advokāts Rudolfs Meroni. Foto: Lita Krone/LETA

Tiesībsargājošās iestādes ir pievērsušas uzmanību internetā publicētajam iespējamam e-pastu arhīvam, kurā, kā apgalvo tā publicētāji, atrodamas Šveices advokāta Rūdolfa Meroni sarakstes, noskaidroja aģentūra LETA.

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) ir pievērsis uzmanību minētajai vietnei, tās saturam un rīkosies atbilstoši normatīvajos aktos noteiktajai kompetencei, atzina birojā.

Tikmēr prokuratūras preses sekretāre Laura Majevska aģentūrai LETA pastāstīja, ka " kurā iespējamais e-pasta arhīvs publicēts, ir uzskatāma par viltus interneta vietni, jo maldina interneta lietotājus par tās saistību ar oficiālo prokuratūras mājaslapu "prokuratura.lv". Par domēna izmantošanu prokuratūra informējusi Informācijas tehnoloģiju drošības incidentu novēršanas institūciju "Cert.lv". Savukārt par vietnē minēto saturu informētas valsts drošības iestādes.

Valsts drošības dienestā (VDD) apstiprināja, ka dienests ir informēts par minēto interneta vietni un pašlaik tiek veikta informācijas pārbaude. Pagaidām VDD plašākus komentārus nesniegs.Patlaban interneta vietnē " ievietots it kā e-pastu arhīvs, kurā, kā apgalvo tā publicētāji, atrodamas Šveices advokāta Rūdolfa Meroni sarakstes.

Vienā no vietnē esošajiem šķietamajiem e-pastiem it kā minēta finansējuma piesaistīšana Saeimas deputāta Mārtiņa Bondara (AP) kandidēšanai uz Valsts prezidenta amatu 2015.gadā.

E-pastā minēts kāds Dainis, kurš izteicis nepieciešamību pēc 90 000 eiro atbalsta, lai sniegtu sabiedrisko attiecību pakalpojumus, kas saistīti ar "mistera B" prezidenta kandidatūru un citām partijas vajadzībām. 

Tāpat minēts, ka ir panākta vienošanās, lai raidījums "Suņu būda" katru mēnesi saņemtu 5000 eiro no "Media Support". LETA jau rakstīja, ka minētā raidījuma vadītājs bija pašreizējais Saeimas deputāts Artuss Kaimiņš, savukārt kompānija publiskajā telpā tikusi saistīta ar Meroni.

E-pastā atrodams paraksts RM, kas, spriežot pēc citu e-pastu satura, iespējams, domāti kā Meroni iniciāļi.

Bondars paziņojis, ka par minēto vērsīsies KNAB. Paša Bondara rīcībā neesot nekādas informācijas par to, ka 2015. gadā viņa vārds vai Valsts prezidenta vēlēšanu kampaņa būtu izmantota, lai piesaistītu finansējumu Latvijas Reģionu apvienībai (LRA) vai tā laika LRA Saeimas frakcijas vadītājam Dainim Liepiņam personīgi no Meroni paša vai no struktūrām, kas saistītas ar advokāta ietekmi.

Bondars "Facebook" noliedzis to, ka saņēmis LRA finansējumu savas prezidenta vēlēšanu kampaņas aktivitātēm.

KNAB aģentūrai LETA apliecināja, ka tas pievērsis uzmanību arī minētajam gadījumam un atbilstoši normatīvajos aktos noteiktajai kompetencei izvērtēs šo publiski izskanējušo informāciju.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu