Lokdauns, Korona, Kovida Marija jeb pandēmijas laika bēbīšu vārdi

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: depositphotos.com

Vīrusa pandēmija var apturēt mūsu ierasto dzīves ritmu, bet ne mazuļa nākšanu pasaulē. Vairāki vecāki, kuri  šajā trauksmainajā laikā sagaidījuši savus bērniņus, nolēmuši mazajiem brīnumiņiem likt visai neierastus vārdus, kas atgādinās par karantīnas laiku un cīņu ar vīrusu. 

Kad filipīniete Kolīna Tabesa 13. aprīlī dzemdēja veselīgu bērniņu, viņa un bērna tēvs Džons Tupass nolēma šo notikumu iezīmēt ar pateicības izrādīšanu, raksta www.sbs.com. 

"COVID-19 ir izraisījis lielas ciešanas visā pasaulē," sacīja 23 gadus vecais tēvs. "Es gribēju, lai viņas vārds mums atgādinātu, ka COVID laiks mums nesa ne tikai ciešanas. Mēs saņēmām arī svētību."

Vecāki meitiņu nosauca par Kovidu Mariju. 

Arī Indijā divas māmiņas savas atvases nosaukušas līdzīgi - Korona Kumars un Korona Kumari. Šo ideju gan ieteikuši dzemdību nama ārsti, kuri bija bezgala pārsteigti, kad māmiņas tā arī rīkojušās.

Puisēns ar vārdu Lokdauns.
Puisēns ar vārdu Lokdauns. Foto: AFP

Vēl kāds viesstrādnieku pāris, kuri karantīnas dēļ šobrīd netiek mājās un bērnu laida pasaulē Indijā, savu atvasi nolēma saukt par Lokdaunu (Lockdown - tulkojumā no angļu valodas ierobežojumi, slēgšana).

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu