Turkmenistānai pāri gājusi postoša vētra; valdība klusē (1)

TVNET/RFE/RL
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums

Turkmenistānas austrumos plosījusies spēcīga vētra, kurā varētu būt gājuši bojā vairāki desmiti cilvēku. Noslēgtās diktatūras medijos vētra nav pieminēta, taču cilvēktiesību aizstāvji sūdzas, ka varasiestādes aizturējušas iedzīvotājus, kuri filmējuši dabas katastrofas sekas, ziņo RFE/RL.

Atklātībā nonākušās ziņas liecina, ka Turkmenistānas austrumu reģionā Lebapā pirms vairāk nekā nedēļas pieredzēta ļoti stipra vētra, kas nodarījusi vērienīgus postījumus ēkām, automašīnām un infrastruktūrai.

Prāgā bāzēta Turkmenistānas pilsoņu tiesību aizsardzības organizācija norāda, ka esot sazinājusies ar Lebapā dzīvojošu sievieti. Viņa apgalvo, ka divas dienas esot turēta apcietinājumā ar vēl 29 citiem cilvēkiem, kas bijuši apsūdzēti video sūtīšanā "uz ārzemēm".

"Tā pati grupa arī saņēmusi ziņas, ka drošības dienesti tā paša iemesla dēļ turēja ieslodzījumā vēl 19 sievietes Lebapas galvaspilsētā [Turkmenabatā]. Viņas tika atbrīvotas 3.maijā," raksta cilvēktiesību aizstāvju organizācija "Human Rights Watch" (HRW).

Grupa "The Turkmen Initiative for Human Rights" apgalvo, ka policija rūpīgi uzrauga, lai iedzīvotāji nefilmētu 27.aprīlī notikušās vētras postījumus.

Nav drošticamu ziņu, vai dabas katastrofā bijuši cilvēku upuri. RFE/RL informācijas avoti apgalvo, ka zinot par vismaz 30 mirušajiem, kuru vidū esot bērni. Savukārt portāls "Turkmen News" atsaucas uz kādu Turkmenabatas mediķi, kurš stāstījis, ka reģiona galvaspilsētā vien vētrā esot gājuši bojā 300 cilvēki.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

? #Türkmenabat ? #Lebap ? https://turkmen.news/spotlight/uragan-turkmenistan-lebap/

A post shared by turkmen.news (@anthabartm) on

Portāls "Turkmen News" ziņo, ka šonedēļ Turkmenistānu esot sasniegušas spēcīgas lietusgāzes. Vairāku vētras sapostīto dzīvojamo ēku iedzīvotājiem lietus dēļ applūduši dzīvokļi. 

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu