Ence vēršas VARAM par iespējamām nelikumībām viņa atstādināšanā (6)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Andrejs Ence
Andrejs Ence Foto: LETA

No Babītes novada domes priekšsēdētāja amata atstādinātais Andrejs Ence (LRA) par iespējamām nelikumībām šajā procesā vērsies Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijā (VARAM).

Kā informēja Latvijas Reģionu apvienības (LRA) valdes priekšsēdētājs Edvards Smiltēns, Ence arī neparakstīs Babītes novada domes lēmumu par viņa vietnieka Jāņa Bērziņa atbrīvošanu no amata un ir vērsies VARAM, lūdzot izvērtēt domes vadības maiņas tiesiskumu.

Ence un LRA uzskata, ka 29.aprīlī notikušajā Babītes novada domes kārtējā sēdē, kurā no amatiem tika atstādināti tā brīža domes priekšsēdētājs Ence un priekšsēdētāja vietnieks Bērziņš, esot notikuši būtiski likumu pārkāpumi.

Atbrīvojot no amata Enci, viņuprāt, nav ievērots likuma "Par valsts institūciju darbību ārkārtējās situācijas laikā saistībā ar Covid-19 izplatību" nosacījums, ka domes lēmumu projekti un pārējie izziņas materiāli ne vēlāk kā trīs darbdienas pirms kārtējās sēdes visiem domes deputātiem jānosūta ar kāda elektroniskās saziņas līdzekļa starpniecību, norādīts LRA paziņojumā.

Ence vēl 29.aprīlī neesot saņēmis lēmuma projektus ne par viņa, ne arī viņa vietnieka Bērziņa atbrīvošanu no amatiem un jauna domes priekšsēdētāja un priekšsēdētāja vietnieka ievēlēšanu. Tāpat arī domes lietvedībā neesot bija reģistrēts attiecīgais priekšlikums. Pašreizējais Babītes novada domes priekšsēdētājs Aivars Osītis pēc vairāku deputātu pieprasījuma šādu iesniegumu elektroniski esot nosūtījis minētās domes sēdes laikā, pavēstīja Smiltēns.

"Ņemot vērā šos rupjos likumu pārkāpumus, Andrejs Ence un Latvijas Reģionu apvienība pieprasījusi VARAM izvērtēt Babītes novada domes deputātu rīcības likumību," pauž LRA vadītājs.

Ence arī aicina no, viņaprāt, nepamatoti ieņemtajiem amatiem atkāpties Osīti un Babītes novada priekšsēdētāja vietnieci Darju Cvetkovu. 

Kā ziņots, aprīļa beigās ar deputātu balsu vairākumu pēc 29 gadus ilga darba amatu zaudēja ilggadējs Babītes novada domes priekšsēdētājs Ence. Vienlaikus amatu zaudēja arī viņa vietnieks Bērziņš.

Kā aģentūrai LETA pastāstīja jaunievēlētais domes priekšsēdētājs Osītis, laika gaitā gan viņam, gan citiem deputātiem izveidojies viedoklis, ka novadam ir jāattīstās un jābūt progresīvam, taču Ences vadībā tas neesot bijis iespējams. "Šis nebija politisks vai emocionāls lēmums, bet gan pārdomāts. Domāju, ka šis solis pavērs mums iespējas strādāt progresīvāk un modernāk," sacīja Osītis.

No 1991.gada līdz 2005.gadam Ence bija Babītes pagasta padomes priekšsēdētājs un pēc novada izveides kļuvis par tā priekšsēdētāju, katru reizi pēc vēlēšanām tiekot pārvēlēts.

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu