Uzvaras dienas parādes mēģinājumos Krievijā ar Covid-19 saslimuši teju 400 cilvēki (21)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: EPA/Scanpix

Uzvaras dienas militārās parādes mēģinājumos Krievijā ar Covid-19 inficējušies vismaz 376 cilvēki, liecina Krievijas pētnieciskās žurnālistikas izdevuma “Projekt” apkopotā informācija.  

“Projekt” vēsta, ka cilvēki saslimuši pēc parādes mēģinājumiem, kas martā un aprīlī notika Piemaskavas militārajā poligonā Albino. 

Informāciju par saslimušajiem izdevums apkopojis, balstoties uz pašu parādes mēģinājumu dalībnieku, kā arī viņu radinieku un draugu sniegto informāciju. 

Gatavošanās 9.maija parādei notika trīs reizes nedēļā no 25.marta līdz 16.aprīlim. Šajā laikā Maskavā un Piemaksavā jau bija spēkā dažādi Covid-19 izplatības dēļ noteiktie ierobežojumi.  

Gatavošanas parādei tika pārtraukta pēc tam, kad Krievijas prezidents Vladimirs Putins paziņoja, ka Covid-19 dēļ militārā parāde tiek pārcelta uz vēlāku laiku. 

Bija paredzēts, ka 9.maija parādē kopumā piedalīsies 15 000 cilvēku. Cik no viņiem piedalījās mēģinājumos, nav zināms. 

Kā norāda “Projekt” ar Covid-19 saslimuši vairāku armijas daļu karavīri un militāro mācību iestāžu audzēkņi, kas piedalījās parādes mēģinājumos. 

Krievijas Aizsardzības ministrija “Projekt” publiskoto informāciju pagaidām nav komentējusi. 

Saskaņā ar oficiālo informāciju, Krievijā ar Covid-19 inficēto cilvēku skaits pārsniedzis 220 000 un pēc inficēto skaita Krievija kļuvusi par trešo infekcijas vissmagāk skarto valsti pasaulē. No slimības miruši vairāk nekā 2000 cilvēku

Komentāri (21)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu