Mediji: ASV apsūdz Ķīnas hakerus par vakcīnas pētījumu zagšanas mēģinājumiem (3)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Covid-19. Ilustratīvs foto.
Covid-19. Ilustratīvs foto. Foto: EPA/Scanpix

ASV Federālais Izmeklēšanas birojs (FIB) un kiberdrošības eksperti uzskata, ka Ķīnas hakeri mēģina nozagt pētījumus, kuros tiek meklēta vakcīna pret jauno koronavīrusu, pirmdien vēsta divi ASV laikraksti.

FIB un Iekšlietu drošības departaments plāno tuvākajās dienās izplatīt brīdinājumu par Ķīnas hakeriem, vēsta laikraksti "Wall Street Journal" un "New York Times".

Valdības un uzņēmumi visā pasaulē pašreiz intensīvi meklē vakcīnu pret jauno koronavīrusu, ar kuru pasaulē inficējušies jau vairāk nekā četri miljoni cilvēku.

Laikraksti vēsta, ka hakeri arī mēģina piekļūt informācijai un intelektuālajam īpašumam par Covid-19 pacientu ārstēšanu un izmēģinājumiem.

Ķīnas Ārlietu ministrija noraidīja šīs apsūdzības un uzsvēra, ka Ķīna stingri iestājas pret visiem kiberuzbrukumiem.

"Mēs esam vadošie pasaulē Covid-19 ārstēšanā un vakcīnas pētījumos. Ir amorāli uzbrukt Ķīnai ar baumām un apmelojumiem bez jebkādiem pierādījumiem," paziņoja Ķīnas Ārlietu ministrijas preses pārstāvis.

"New York Times" pauda viedokli, ka šī varētu būt prelūdija oficiāli sankcionētam ASV aģentūru kiberpretuzbrukumam.

Pagājušajā nedēļā ASV un Lielbritānija kopīgā paziņojumā brīdināja par kiberuzbrukumu pieaugumu pret veselības aprūpes profesionāļiem, vainojot tajos organizētus noziedzniekus, aiz kuriem bieži stāv ārvalstis.

Lielbritānijas Nacionālais Kiberdrošības centrs un ASV Kibedrošības un infrastruktūras drošības aģentūra pavēstīja, ka konstatēti daudzi hakeru mēģinājumi piekļūt veselības aprūpes iestāžu un izpētes organizāciju kontiem.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu