Visiem jaunajiem Volvo tagad noteikts 180 km/h maksimālais ātrums (19)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Volvo automašīnas
Volvo automašīnas Foto: Volvo

Pērn Volvo paziņoja, ka drīzumā visiem jaunajiem auto, lai cik jaudīgs būtu dzinējs, maksimālais ātrums tiks ierobežots pie 180 km/h. Nu tas ir noticis, un visi jaunie Volvo no šā brīža paātrināsies līdz norādītajai ātruma robežai.

Volvo Cars šo soli spēruši, lai vēl vairāk pietuvotos savam ambiciozajam mērķim ražot mašīnas, kuru pasažieri avārijās nevar iet bojā vai pat gūt smagas traumas.

Bez standarta ātruma ierobežojuma katrs jaunais Volvo pamata komplektācijā iegūs Care Key jeb atslēgu, ko latviski varētu dēvēt par aksesuāru braucēju papildu uzmanīšanai.

Foto: Volvo

Ar šo atslēgu mašīnas saimnieks var noteikt papildu ātruma ierobežojumus, piemēram, pirms automobiļa nodošanas citiem ģimenes locekļiem vai jaunākiem un mazāk pieredzējušiem vadītājiem.

180 km/h ierobežojums un Care Key ir spēcīgs signāls, ar kuru Volvo Cars norāda uz ātruma pārsniegšanas potenciāli traģiskajām sekām. 

Volvo Cars Drošības centra vadītāja Malina Ekholma norāda, ka maksimālā ātruma ierobežošana un speciālā atslēga palīdzēs cilvēkiem aptvert draudus, ko slēpj atļautā braukšanas ātruma pārsniegšana, un vienlaikus arī veicinās autobraucēju labāku uzvedību.

Volvo gan atzīst, ka ieviestais ātruma ierobežojums tiek vērtēts strīdīgi, taču paliek pie sava viedokļa, ka autoražotājam ir ne tikai pienākumi, bet arī tiesības rīkoties, lai pasargātu cilvēku dzīvības. Pat ja tas nozīmētu potenciālo pircēju zaudēšanu.

Lieki piebilst, ka vairumā valstu uz ceļiem ir spēkā maksimālā ātruma ierobežojumi, taču to nozīmi autobraucēji bieži vien nenovērtē pietiekami - brauc ātrāk un iekļūst traģiskās avārijās, par miljoniem, kas tiek samaksāti soda naudās, nemaz nerunājot.

Komentāri (19)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu