Ungārija slēgs migrantu tranzīta zonas nometnes (2)

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

Ungārija ceturtdien pavēstīja, ka slēgs tranzīta zonu nometnes, kur izmitināti vairāki simti patvēruma meklētāju un migrantu, Budapeštai šādi izpildot Eiropas Savienības (ES) Tiesas spriedumu lietā par viņu turēšanu apcietinājumā.

"Šī tranzīta zona bija risinājums, lai aizsargātu Ungārijas robežas, un ES Tiesas spriedums šajā lietā ir neveiksmīgs," preses konferencē sacīja premjerministra biroja ministrs Gergejs Gujāšs. "Tā kā Ungārijai ir pienākums pakļauties šim spriedumam, tai neatliek nekas cits, kā likvidēt šīs tranzīta zonas."

280 cilvēki tiks nogādāti no šīm nometnēm patvēruma meklētāju uzņemšanas centros, sacīja ministrs, tuvāk nepaskaidrojot, cik ilgi viņi tur uzturēsies un kas ar viņiem notiks.

"Pieteikumi par patvēruma piešķiršanu jāiesniedz vēstniecībās ārpus valsts robežām," piebilda Gujāšs.

Ungārijas Helsinku komiteja norādīja, ka pārvietoti tiks aptuveni 300 cilvēki.

"Lieliskas ziņas! Vakar varasiestādes atbrīvoja visus - aptuveni 300 cilvēkus, arī daudzas ģimenes ar maziem bērniem, kas nelikumīgi bija apcietināti tranzīta zonās, un pārveda viņus uz atvērta tipa vai daļēji atvērta tipa iestādēm," tviterī pavēstīja komiteja.

Organizācija Luksemburgā bāzētajā tiesā pārstāvēja irāņu un afgāņu ģimenes, kas apcietinājumā pavadījušas vairāk nekā gadu pēc tam, kad viņu pieteikumi par patvēruma piešķiršanu bija noraidīti.

ES Tiesa šomēnes nosprieda, ka cilvēkus nevar paturēt apcietinājumā šajās nometnēs bez viņu lietu izskatīšanas individuālā kārtā un ka viņi tur nedrīkst tikt turēti ilgāk par četrām nedēļām.

Ungārijas tranzīta zonas divās nometnēs Serbijas pierobežā nelegālie imigranti mitinājās dzīvošanai pielāgotos kuģu konteineros. Pašas nometnes atradās aiz dzeloņstiepļu žoga.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu