Nākamnedēļ hidraulisko pārbaužu laikā Bolderājā nebūs siltā ūdens

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Pixabay

Otrdien, 26.maijā, hidraulisko pārbaužu laikā Bolderājas apkaimē Rīgā nebūs siltā ūdens, informēja SIA "Rīgas siltums" pārstāve Linda Rence.

Pārbaudes tiks veiktas, lai savlaicīgi sagatavotos nākamajai apkures sezonai un atklātu iespējamās bojājumu vietas siltumtīklos, kurām plīstot ziemā nebūtu pieejams karstais ūdens un apkure. Pārbaude tiks veikta automātiskās gāzes katlumājā Gobas ielā 33a.

Plānots, ka karstā ūdens padeve tiks atjaunota jau otrdienas vakarā. Izņēmumi būs tās vietas, kur tiks atklāti bojājumi.

Iedzīvotāju drošībai, lai siltumtīklos radušos bojājumu gadījumā apkārtējā vidē neizplūstu karsts siltumnesējs - zaļganas nokrāsas ūdens - pirms hidrauliskās pārbaudes to atdzesē līdz +45 grādiem, tāpēc karstā ūdens temperatūra pakāpeniski pazemināsies jau pirmdienas vakarā.

Par plānoto siltumenerģijas padeves pārtraukšanu savlaicīgi ir informēti namu īpašnieki un apsaimniekotāji, kuru pienākums ir informēt arī dzīvokļu īpašniekus. 

Uzņēmumā atgādina, ka pārbaudes laikā siltumtīkli ir paaugstinātas bīstamības objekti un siltumnesēja spiediens tajos sasniedz 10 atmosfēras.

Uzņēmums lūdz iedzīvotājus nekavējoties ziņot par hidrauliskās pārbaudes laikā novērotajām ūdens noplūdēm siltumtīklos pa Klientu diennakts bezmaksas tālruni 800 000 90. 

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu