Šuplinskas kundze, #TicietSev! (17)

Iļja Kozins
, Žurnālists
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānšāviņš/kolāža/Jānis Škapars

21. maijā Izglītības un zinātnes ministrija organizēja tiešsaistes diskusiju par studējošajiem aktuāliem jautājumiem ārkārtējās situācijas laikā. Taču diskusija bija visai īpatnēja. Pirmkārt, tajā runāja pārsvarā pati ministre, kurai ik pa brīdim piebalsoja kolēģi, bet studentiem iespējas izteikties nebija, vien iesūtīt rakstiskus jautājumus. “Diskusijas” sausais atlikums - daudz neatbildētu, bet svarīgu jautājumu, un iedrošinošs sauklis: “Ticiet sev!” Ministres kundze, es ticu, ka Jūs varat labāk, tāpēc tiešām #TicietSev!

Ticiet, ka, dodot vārdu studentiem, izņemot kritiku, Jūs, ļoti iespējams, dzirdēsiet arī daudzus jēdzīgus priekšlikumus, kā uzlabot viņu dzīvi un augstākās izglītības kvalitāti kopumā.

Ticiet, ka daudzi studenti šobrīd tiešām nevar saņemt valsts galvotos studiju kredītus, jo attiecīgie Ministru kabineta noteikumi tika pieņemti vien šā gada aprīlī, bet līgumi starp “Altum” un bankām vēl nav noslēgti.

Ticiet, ka ne visiem studentiem ir turīgi vecāki, kas var viņus atbalstīt. Tāpēc sociālo stipendiju fonds viņiem būtu papildu atspaids šajā grūtajā laikā.

Ticiet, ka, ignorējot Jums nepatīkamus jautājumus un atrunājoties tipiskā JKP politiķu stilā, Jūs diez vai palielināsiet savu vēlētāju uzticību.

Turklāt ticiet, ka, rīkojot šādas “sarunas”, Jūs pati sev laupāt potenciālos vēlētājus nākotnē.

Bet ticēt vairāk sev vajadzētu ne tikai Jums. Arī Izglītības un zinātnes ministrijas parlamentārajam sekretāram Reinim Znotiņa kungam es no sirds novēlētu vairāk #TicētSev!

Ticiet, ka ir tādi studenti, kas tomēr nespēj uzturēt atbilstošu studiju kvalitāti, ja viņi paralēli savām akadēmiskajām gaitām katru nedēļu ir spiesti strādāt vairāk nekā 40 stundas.

Ticiet, ka, saucot studentu jautājumus par “provokatīviem” un sakot, ka nevajag uzdot jautājumus ar “negatīvu ievirzi”, Jūs noteikti nedabūsiet papildu punktus savā politiskajā karjerā.

Ticiet, ka ne visi ir gatavi uzņemties kredītsaistības krīzes laikā, kuras sekas vēl tiek aplēstas un kuras šobrīd pat daļēji nav iespējams apzināties.

Ticiet, ka Jūsu alga, Znotiņa kungs, ir tāda pati sabiedrības dāvana kā budžeta vieta studentam.

Ticiet, ka ne visiem ir lemts un ne visi grib savu dzīvi saistīt ar IKT nozari.

Ticiet sev, jo es ticu, ka gan Jūs, gan Šuplinskas kundze varat daudz labāk pildīt savus pienākumus. Es ticu, ka jūs varat veidot īstu, nevis fiktīvu dialogu ar studējošajiem.

Es ticu, ka jūs spējat būt uzticami draugi visai augstākās izglītības nozarei.

Es ticu, ka jūs spējat diskutēt cieņpilni, nevis patriarhālā tonī, ignorējot neērtus jautājumus, gluži kā padomju laika cilvēki ignorēja jautājumus par seksu.

Es ticu, ka jūs varat labāk!

Izglītības un zinātnes ministrijas organizēto diskusiju par studējošajiem aktuāliem jautājumiem iespējams noskatīties šeit:

Komentāri (17)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu