Purvciemā jau atkal zog Volvo lukturus (4)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Degpunktā

Aleksejs, kurš dzīvo Ilūkstes ielā 107. namā, katru reizi dodoties ārā uz veikalu vai kādās citās darīšanās, noiet gar savu pagalmā novietoto Hyundai spēkratu un cītīgi pārbauda, vai ar braucamrīku viss kārtībā. Vai tam nav tukšas riepas vai kaut kas nav sabojāts. Pie šāda īpatnēja rituāla kungs pieradis pēc rūgtas saskaršanās ar automašīnu apzadzējiem.

"Noeju garām, pārbaudu automašīnas tehnisko stāvokli. Paldies Dievam, šodien vesela. Man pirms pāris gadiem bija gadījums, – mašīna tepat labajā pusē stāvēja, bija izsists labās puses stikls," stāsta Aleksejs.

Foto: Ekrānuzņēmums no Degpunktā sižeta

Pirmdienas rītā Aleksejs, neko aizdomīgu nemanot, kārtējo reizi varēja atviegloti nopūsties, taču citu spēkratu īpašniekus rīta agrumā gaidīja visai nepatīkams pārsteigums. Nakts vidū no trim Volvo braucamrīkiem kāds ļaundaris vai pat zagļu grupējums bija izrāvis priekšējos lukturus.

"Apmēram divos naktī tas bija. Sieva redzēja, ka čaļi sita un skrēja kaut kur," raidījumam Degpunktā stāsta vietējais iedzīvotājs Dmitrijs.

Foto: Ekrānuzņēmums no Degpunktā sižeta

No garnadžu uzbrukuma cieta viens apvidus auto Volvo XC60, tam nozagts viens lukturis, vesels komplekts nozagts no vieglā auto Volvo V70, bet S80 modelim ļaundari tikai izsituši stiklu. Acīmredzot, šis spēkrats bija aprīkots ar kādu papildus drošības sistēmu, kas traucēja pārkāpējiem pabeigt zādzību.

Zināms, ka likumsargi ir informēti par notikušo, taču kriminālprocesi nav sākti, jo iesniegumu neviens no cietušajiem neuzrakstīja.

Foto: Ekrānuzņēmums no Degpunktā sižeta

Jāsaka, ka šajos gadījumos tieši iesniegumi ir ārkārtīgi svarīga lieta izmeklēšanas ķēdē un tās noslēgumā. Notverot vainīgo un pierādot, piemēram, tikai vienu epizodi, reālu cietumsodu šāds zaglis nekad nesaņems.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu