ASV pilsētās notikuši protesti saistībā ar policijas aizturēta afroamerikāņa nāvi (2)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AP/Scanpix

Trīs lielās ASV pilsētās trešdien notika protesti, to dalībniekiem paužot sašutumu par policijas arestēta melnādaina vīrieša nāvi. Protestu gaitā izlaupīti veikali, izraisījušās sadursmes ar policiju.

Mineapolē, kur policijas aizturētais Džordžs Floids pirmdien zaudēja dzīvību, otro vakaru pēc kārtas protestu gaitā tika arī izlaupīti veikali un dedzinātas ēkas.

Izraisījās protestētāju sadursmes ar policiju, kas pret protestu dalībniekiem lika lietā asaru gāzi.

Minesotas gubernators Tims Volzs trešdienas vakarā brīdināja, ka saistībā ar protestiem izveidojusies "ļoti bīstama situācija", kā arī mudināja protestētājus saglabāt mieru. Līdzīgu aicinājumu pauduši Floida ģimenes locekļi.

Naktī uz ceturtdienu policija pavēstīja, ka līdzās protestu norises vietai nāvīgi sašauts kāds vīrietis.

Viens cilvēks aizturēts, un policija norādīja, ka tiek veikta izmeklēšana, lai noskaidrotu šī incidenta kontekstu.

Trešdien protestos Mineapolē piedalījušies tūkstošiem cilvēku. Izraisoties sadursmēm, policija likusi lietā gumijas lodes, asaru gāzi un trokšņa granātas.

Protestētāji ielauzušies lielveikalā "Target" un to izlaupījuši.

Kā redzams tīmeklī publicētos video, laupītāji veikalu pamet, pirkumu ratiņus piekrāvuši pilnus ar precēm.

Pilsētas mērs Džeikobs Frejs sociālajos medijos mudināja uz mieru, aicinot iedzīvotājus nepieļaut, ka "viena traģēdija izraisa vēl lielāku traģēdiju".

Losandželosā vairāki simti cilvēku iesaistījās demonstrācijā, lai paustu protestu saistībā ar Floida nāvi un policijas brutalitāti.

Tenesī štata Memfisā policija uz protestiem reaģēja, ierodoties dumpja savaldīšanas aprīkojumā. Vismaz divi cilvēki aizturēti.

46 gadus vecais Floids pirmdien Mineapolē tikai aizturēts, policijai izmeklējot apsūdzības par viltotas banknotes izmantošanu.

Protesti sākās pēc tam, kad sociālajos medijos parādījās video ar Floida aizturēšanas gaitu.

Video redzams un dzirdams, kā roku dzelžos saslēgtais Floids ir nogāzts zemē un saka, ka nevar paelpot. Viens no policistiem tur celi uz Floida kakla. Notikuma vietā redzami arī citi policisti.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu