Gruzija no 1. jūlija atsāks uzņemt ārvalstu tūristus

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: VANO SHLAMOV/AFP

Gruzijas valdība paziņojusi, ka no 15. jūnija valstī atļauts iekšējais tūrisms, savukārt no 1. jūlija valsts atkal sāks uzņemt ārvalstu tūristus.

Gruzijas premjers Giorgijs Gaharija paziņoja, ka ar jūliju lidojumus uz Gruziju atsāks aviokompānijas "Ryanair" un "Wizz Air". Paredzams, ka pirmie lidojumi notiks no Baltijas valstīm, Ungārijas un Izraēlas. Patlaban notiek sarunas par lidojumiem arī no citām valstīm.

2019. gads Gruzijas tūrisma industrijai bija ļoti veiksmīgs - valsti apmeklēja vairāk nekā deviņi miljoni tūristu.

Sākot ar šī gada 17. martu, kad Gruzijā tika ieviesti ierobežojumi sakarā ar Covid-19 pandēmiju, un valsts slēdza robežas, rezervāciju skaits šai vasarai strauji samazinājās.

Gruzijas reakcija uz pandēmiju izrādījās ļoti veiksmīga - valstī līdz šim reģistrēts 731 inficēšanās gadījums, 12 cilvēki nomiruši.

Tas ļāva valsts ekonomikas ministrei Natiai Turnavai paziņot: "Pirms pandēmijas mēs pasaulē bijām pazīstami kā valsts ar senām tradīcijām un bagātu vēsturi, tagad būsim zināmi arī kā drošs tūrisma galamērķis."

Gruzijas tūrisma kompāniju pārstāvji norāda, ka valsts nomaļajos un reti apdzīvotajos kalnu reģionos distancēšanās ir viegli īstenojama, taču pastāv problēmas ar iecienītajiem kūrortiem un pilsētām. Tiek plānots, ka ekskursijās pa pilsētām nevarēs piedalīties vairāk kā 10 - 15 cilvēki, un tiem būs jāvalkā sejas maska. Tikšot ieviesti arī ierobežojumi attiecībā uz nomaļo reģionu apmeklējumiem, lai izslēgtu vietējo iedzīvotāju inficēšanu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu