Saeima Covid-19 likumprojektu izskatīšanu varētu turpināt piektdienas sēdē

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Zane Bitere/LETA

Saeima Covid-19 likumprojektu izskatīšanu varētu turpināt piektdienas sēdē

Likumprojektiem iesniegtie priekšlikumi vēl jāizskata Saeimas atbildīgajās komisijās. Komisijas ir apņēmušās strādāt raiti, lai pagūtu izskatīt visus likumprojektiem iesniegtos priekšlikumus.

Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece (VL-TB/LNNK) šodien parlamenta sēdē pieļāva, ka pēc tam, kad likumprojekti būs izskatīti komisijās, nākamā Saeimas sēde varētu notikt 5.jūnijā.

"Attīstībai/Par!" Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Daniels Pavļuts aģentūrai LETA norādīja, ka attiecīgie likumprojekti ir jāizskata piektdien un tiks strādāts, lai šo mērķi sasniegtu.

"KPV LV" Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Atis Zakatistovs aģentūrai LETA uzsvēra, ka viņa vadītā frakcija saprot, cik ļoti nozīmīgi ir šie jautājumi un ka pie tiem būs jāstrādā, kamēr tie tiek izskatīti. Politiķis pieļāva, ka, ja komisijas līdz tam būs izskatījušas iesniegtos priekšlikumus, 5.jūnija sēde varētu sākties plkst.10.

Kā ziņots, parlamenta Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas vadītājs Mārtiņš Bondars (AP) šodien aģentūrai LETA pauda, ka Covid-19 izplatības radītā valsta apdraudējuma un tā seku novēršanas un pārvarēšanas likumprojektam iesniegtos 100 priekšlikumus komisija būs gatava skatīt līdz pat naktij. Šis likums arī nosaka,  kuri līdzšinējie atbalsta pasākumi tiks turpināti pēc ārkārtējās situācijas beigām.

Līdztekus minētajam likumam Saeimā iesniegts arī Covid-19 infekcijas izplatības pārvaldības likumprojekts, kas nosaka kārtību slimības ierobežošanai pēc ārkārtējās situācijas beigām. Likumprojekts nosaka valsts institūciju darbības pamatprincipus un valsts institūciju un privātpersonu tiesības un pienākumus valsts apdraudējuma novēršanai un pārvarēšanai pēc ārkārtējās situācijas atcelšanas. 

Paredzēts, ka ārkārtējā situācija, kas Latvijā ir spēkā no 13.marta, noslēgsies 9.jūnijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu