Tas notiks šovakar! Malks ruma Mēness aptumsumā “uzspridzinās emocijas”

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Pixabay

Nosēsties lotosa pozā un pameditēt par to, ko ļoti vēlies; noskaitīt lūgšanu vai mantru; nerisināt konfliktus; nelietot stiprus alkoholiskus dzērienus; neiet peldēties. Tie ir daži no dabas norišu zinātāju un astropsihologu ieteikumiem, kā rīkoties Mēness aptumsuma laikā. Šovakar, no 21.43 līdz 0.06, gaidāms pusēnas Mēness aptumsums. Zīmīgi, ka šogad būs četri pusēnas Mēness aptumsumi, bet neviena pilna aptumsuma.

Astronomiski Mēness aptumsums nozīmē mūsu planētas pavadoņa nonākšanu Zemes ēnā.  Lai gan astroloģiskās aptumsumu interpretācija vēsturiski ir mainījušās, astrologi, kas, analizējot planētas, izmanto ar mūsdienu metodes, ir vienisprātis, ka aptumsuma būtība ir enerģijas koncentrēšanās. Tiek uzskatīts, ka Mēness aptumsuma laikā pieaug psihoemocionālā slodze, izgaismojas pagātnes motīvi, bet vienlaikus šajā periodā cilvēks spēj apjaust savus attīstības virzienus.

Aptumsuma periodu raksturo kā iespēju pa spraudziņu ielūkoties nākotnē. Par gaišreģi jūs nekļūsiet, bet dažas atziņas atausīs.

Aptumsuma laikā pārtrauca karus

Astrologi aptumsuma laikā iesaka neveikt krasas darbības, nerisināt konfliktus, neatbildēt uz pārmetumiem, jo viss, ko darīsim vai teiksim aptumsuma laikā, var atbalstoties nākotnē. Ja iespējams, aptumsuma laikā nevajag vadīt automašīnu - it īpaši, ja jāmēro liels attālums pa vienmuļu šoseju; tāpat nevajag lietot stipro alkoholu, kas var saasināt psiholoģiskas problēmas, jo Mēness aptumsuma laikā ir traucēta hipotalāma darbība. Īpaši aptumsumus izjūt tie, kas dzimuši aptumsuma laikā. Mēness nonākšanu Zemes ēnā vērts pavadīt mierīgi, iedziļinoties sevī, meditējot un iztēlojoties to, ko no sirds vēlaties.

Kopš seniem laikiem viedie uzskatīja, ka aptumsuma laikā izteiktās lūgšanas iegūst īpašu spēku.

Mūsdienās ne Saules, ne Mēness aptumsumu neviens pie pilna prāta ar dabas katastrofām un kariem vairs nesaista, tomēr arhaiskās bailes no aptumsuma sabiedrības zemapziņā mājo. Ne velti senie grieķi uzskatīja, ka aptumsums nosaka plūdus, karus, ugunsgrēkus. Ierīce, ar ko noteikt un izmērīt aptumsumu, tolaik jau eksistēja. 585. gadā pirms mūsu ēras Hērodots rakstīja, ka, līdzko Sauli aizsedza melnais plīvurs, valdnieki pārtrauca karus. Ķīnas valdnieki no aptumsumiem baidījās, jo uzskatīja, ka dēmons mēģina apēst Sauli. Ēģiptieši aptumsuma laikā veica rituālus, ar kuru palīdzību, pēc viņu domām, aizklāja Sauli un pēc tam atbrīvoja. Arī vēlāk galmos aptumsumu laikā tika pārtrauktas diplomātiskās sarunas.

Pagātnes motīvi

Kādreiz vēdiskie astrologi uzskatīja, ka ilga lūkošanās aptumsumā saīsina dzīvi.

Mūsdienās neviens tādas muļķības nestāsta, tomēr vēdiskajā astroloģijā aptumsumu saista ar karmiskām tēmām.

Pagātne šajā laikā atgriežas kā bumerangs. Daži astrologi domā, ka aptumsums ir īstais laiks, kad atrisināt karmiskos mezglus. Piemēram, ja dzimtā pa sieviešu līniju vairākām sievietēm bijis krūts vēzis vai vairāki ģimenes locekļi gājuši bojā autoavārijās, ir vērts pašķetināt dzimtas biogrāfiju un padomāt, kāpēc šāda iedzimtība izveidojusies. Tāpat jādara racionālas lietas - savlaicīgi jāveic izmeklējumi, jāizvairās no ātras braukšanas un jebkāda riska, it īpaši aptumsuma laikā.

Aptumsuma laikā cilvēki pastiprināti izjūt simpātijas un antipātijas. Daži, jūtīgāki cilvēki, nonāk pie negaidītas atklāsmes, kāpēc izjūt nepatiku pret kādu konkrētu cilvēku. Piemēram, jūs varat atcerēties kādu draudzenes uzvedības niansi, kas apliecina viņas skaudību un melīgumu. Ir cilvēki, kuri aptumsuma laikā jūtas emocionāli ievainojami. Viņiem labāk palikt mājās un, malkojot zāļu tēju, palasīt labu grāmatu. Citiem var būt sajūta, ka “prāts uzsprādzis”, emocijas kļūst nevaldāmas un gribēsies mesties piedzīvojumos.

Astropsihologi saka: stop! Visu ar mēru.

Aptumsums dažos indivīdos akcentē sliktākās īpašības - skaudīgumu, sīkumainību, skopumu, ietiepību.

Šovakar, ņemot vērā, ka jūnijā debesis ir gaišas, bet pilns Mēness atrodas zemu virs horizonta, pusēnas aptumsuma ietekmi uz Mēness spožumu faktiski nebūs iespējams pamanīt. Tomēr atcerieties, pusēnas aptumsums tepat vien ir!

Citviet pasaulē 2020. gadā būs redzams arī viens gredzenveida Saules aptumsums 21. jūnijā un viens pilns Saules aptumsums 14. decembrī.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu