Latvijas Tiesu administrācija palīdzēs īstenot tieslietu sistēmas konsolidāciju Armēnijā

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Tiesneša āmurs.
Tiesneša āmurs. Foto: Ieva Čīka/LETA

Latvijas Tiesu administrācija turpmāko gadu laikā palīdzēs īstenot tieslietu sistēmas konsolidāciju Armēnijā.

Informatīvajā ziņojumā, ar kuru šonedēļ iepazinās valdība, norādīts, ka Eiropas Komisija (EK) šim projektam piešķīrusi granta finansējumu 100% apmērā, no kuriem 90% saņemami kā priekšfinansējums, līdz ar to Latvijai būs jāsedz atlikušie 10%, kas no EK tiks saņemti pēc projekta noslēgšanās.

Tiesu administrācijas īstenotais projekts kopumā EK izmaksās 208 611 eiro, taču Latvijai būs nepieciešams veikt 20 861 eiro līdzmaksājumu, kuru EK atmaksās pēc projekta noslēguma.

Projekt mērķis ir uzlabot tiesiskuma kvalitāti Armēnijā. Attiecīgi iecerēts atjaunināt un īstenot Tiesu un juridisko reformu stratēģiju 2019.-2024.gadam un rīcības plānus saskaņā ar starptautiskajiem standartiem un Eiropas Savienības (ES) labāko praksi attiecībā uz tiesu darba kvalitāti. Tāpat paredzēts atbalstīt Armēnijas Tieslietu ministriju un Augstāko Tieslietu padomi notiekošajā tiesu varas reformas procesā. 

Armēnijas projektā Tiesu administrācija sniegs atbalstu informāciju un komunikāciju tehnoloģiju (IKT) risinājumu ieviešanai Armēnijas tieslietu nozarē, ņemot vērā pieredzi sniedzot centralizētu administratīvo atbalstu visām Latvijas pirmās un otrās instances tiesām, kā arī aktīvo iesaisti Latvijas tiesu sistēmas efektivitātes un kvalitātes stiprināšanā, atzīmēts informatīvajā ziņojumā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu