Konkursā uz skaļāko korupcijas lietu nodaļas virsprokurora amatu pieteikusies arī "Latvenergo" lietas prokurore

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Zane Bitere/LETA

Uz Ģenerālprokuratūras Sevišķi svarīgu lietu izmeklēšanas nodaļas virsprokurora amatu kandidē prokurore Viorika Jirgena, ar prokuratūras preses pārstāves starpniecību apstiprināja pati prokurore.

Jirgena ir viena no Latvijas Prokuroru biedrības valdes loceklēm. Viņa tiesā uztur apsūdzību Latvijas Bankas prezidenta Ilmāra Rimšēviča korupcijas lietā un tā dēvētajā "Latvenergo" kukuļņemšanas pamatlietā.

Jau ziņots, ka uz virsprokurora amatu kandidē arī Ventspils mēra Aivara Lemberga lietas prokurors Juris Juriss, taču patlaban nav zināms, kad tiks izlemts jautājums par minētā virsprokurora iecelšanu.

Jau gada sākumā pensijā devās Sevišķi svarīgu lietu izmeklēšanas nodaļas virsprokurors Modris Adlers, tāpēc uz vakanto vietu tika izsludināta pieteikšanās. Februārī tapa zināms, ka uz minēto amatu pieteikušies vien divi kandidāti, taču prokuratūra viņu vārdus neatklāja.

Prokuratūras preses sekretāre Laura Majevska aģentūrai LETA šonedēļ apliecināja, ka atlase ir noslēgusies, bet jautājums par jauno virsprokuroru nav izlemts.

Minētās nodaļas prokurori jau daudzus gadus uztur apsūdzību vai pagaidām veic uzraudzību Latvijā skaļākajās Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja un citu tiesībsargājošo iestāžu iepriekš izmeklētās korupcijas lietās.

Šīs nodaļas prokurori uztur apsūdzību vai veic uzraudzību, piemēram, Latvijas Bankas prezidenta Ilmāra Rimšēviča un uzņēmēja Māra Martinsona lietā, tā dēvētajā uzņēmuma "Latvenergo" kukuļņemšanas pamata krimināllietā, tā dēvētajā "Daimler" kukuļošanas lietā, būvniecības karteļa lietā, "Rīgas satiksmes" korupcijas lietā un citās.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu