Policija arī šodien turpina procesuālās darbības par vairāku simtu miljonu eiro iespējamo atmazgāšanu "ABLV Bank"

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
"ABLV Bank", logo.
"ABLV Bank", logo. Foto: Edijs Pālens/LETA

 Valsts policija (VP) arī šodien turpina procesuālās darbības saistībā ar vairāku simtu miljonu eiro iespējamo atmazgāšanu "ABLV Bank", bet tikmēr bankas advokāts pauda viedokli, ka nedēļas nogalē veiktā kratīšana bankā bijusi lieka.

Valsts policijas Sabiedrisko attiecību nodaļā  nesniedza nekādu informāciju par šo kriminālprocesu, vien norādīja, ka tāpat kā nedēļas nogalē arī šodien turpinās procesuālās darbības.

Savukārt bankas advokāts Jānis Rozenbergs aģentūrai LETA teica, ka nedēļas nogalē bankā veiktā kratīšana "mūsuprāt, bijusi lieka, jo banka ikdienā gan šajā, gan citos kriminālprocesos sadarbojas ar tiesībsargājošām iestādēm un sniedz nepieciešamo pieprasīto informāciju."

Neviens no bankas darbiniekiem šajā kriminālprocesā aizdomās turētā statusā nav, norādīja advokāts.

Jau ziņots, ka pagājušās nedēļas nogalē pēc procesuālo darbību veikšanas visas aizturētās personas ir atbrīvotas, paliekot statusā, kas paredz aizstāvību, bet nepiemērojot tām drošības līdzekli.

Iepriekš sāktajā VP Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvaldes (ENAP) kriminālprocesā par iespējamu noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizāciju lielā apmērā sestdien sadarbībā ar Organizētās noziedzības un citu nozaru specializēto prokuratūru, Finanšu un kapitāla tirgus komisiju, Valsts ieņēmumu dienestu un Informācijas tehnoloģiju drošības incidentu novēršanas institūciju "Cert.lv" veiktas vairāk nekā 40 kratīšanas dažādās vietās Rīgā un Rīgas reģionā. 

Kratīšanas notika kādā kredītiestādē, gan uzņēmumos, gan personu darba vietās un dzīvesvietās. Tāpat likumsargi ieradās likvidējamās "ABLV Bank" telpās Skanstes ielā 7.

ENAP priekšnieks Pēteris Bauska žurnālistiem sestdien apliecināja, ka izmeklēšana varētu būt par noziedzīgi iegūtu vairāku simtu miljonu eiro legalizēšanu.

Policijai ir aizdomās par kredītiestādes darbinieku, kā arī tās vadības darbībām izveidojot infrastruktūru, atbalstot naudas atmazgāšanu un veicinot to. Starp aizturētajām personām ir arī bankas darbinieki. 45 kratīšanas veiktas kredītiestādē, ar to saistītajos uzņēmumos, pie privātpersonām un dzīvesvietās.

Bauska neprecizēja, kurā no vairākiem desmitiem VP lietvedībā esošajiem kriminālprocesiem par "ABLV Bank" notika kratīšanas, taču izmeklēšana ir ļoti sarežģīta un apjomīga.

Patlaban izmeklēšana ir aktīvajā fāzē tāpēc plašāku informāciju Bauska nesniedza. Patlaban arī nav zināms kādi drošības līdzekļi aizturētajām personām tiks piemēroti.

VP šogad martā aģentūrai LETA apliecināja, ka VP ir 50 kriminālprocesi par iespējamo noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizāciju, izmantojot "ABLV Bank" kontus, turklāt aptuveni desmit lietās ir pazīmes, ka bankas darbinieki, iespējams, snieguši atbalstu legalizēšanas darbībās.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu