"Coca-Cola HBC" investīcijas Polijā un Baltijā Covid-19 nav apturējis

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: TVNET

Dzērienu ražotāja uz izplatītāja "Coca-Cola HBC" investīcijas Polijā un Baltijā Covid-19 izraisītā krīze nav apturējusi, intervijā aģentūrai LETA pastāstīja dzērienu ražotāja uz izplatītāja "Coca-Cola HBC" Polijas un Baltijas ģenerāldirektors Jāks Mikels.

"Mēs investīcijas neesam apturējuši, un visas investīcijas ir plānotas ar ilgtermiņa perspektīvu. Arī šogad mēs ieguldām Polijā divās jaunās ražošanas līnijās. Viena būs Krakovas, otra Radziminas rūpnīcā. Šīs investīcijas turpināsies," sacīja Mikels.

Viņš piebilda, ka "Coca-Cola HBC" šogad iegulda arī Latvijā, modernizējot noliktavas un biroju Rīgā. Līdz šim veiktās investīcijas uzņēmuma noliktavas un biroja telpu Rīgā rekonstrukcijā ir 350 000 eiro, bet turpmāk plānotās investīcijas šim gadam ir apmēram 550 000 eiro telpu renovācijā un vairāk nekā 60 000 eiro ergonomisku darbvietu nodrošināšanā.

Tāpat kompānija sadarbojas ar partneriem jautājumā par iepakojumu depozītsistēmas ieviešanu Latvijā, kas arī prasīs zināmus ieguldījumus, atzina "Coca-Cola HBC" Polijas un Baltijas ģenerāldirektors.

Viņš arī atzīmēja, ka Igaunijā un Lietuvā, kur depozītsistēma jau strādā, rasts labs veids, kā tas notiek abās šajās valstīs. Arī patērētāji ir to ļoti labi pieņēmuši. Kā secināja Mikels, kopumā depozīta sistēma dod labumu videi, sabiedrībai. "Pašlaik notiek gatavošanās, lai līdzīgu sistēmu ieviestu Latvijā. Ir pārņemts daudz no Igaunijas un Lietuvas pieredzes, tādēļ arī rezultātam vajadzētu būt līdzīgam, un mēs zinām, ka tas darbojas," viņš sacīja.

Pēc "Coca-Cola HBC" Polijas un Baltijas ģenerāldirektora teiktā, depozīta sistēmas pārvaldība būtu jāuzņemas gan ražotājiem, gan tirgotājiem. "Šajā jautājumā nevajag domāt kategorijās "vai nu, vai nu". Mēs visi esam šī dzērienu iepakojumu aprites cikla dalībnieki, tādēļ arī piedalīties var visi. Mēs pašlaik esam tajā stadijā, kad visiem tirgus dalībniekiem ir jāapsēžas pie viena galda un jāizlemj, kas ir labākais risinājums Latvijas gadījumā. Parasti ikviena ķēde darbojas labāk, ja visi tās dalībnieki piedalās," viņš pauda.

Komentējot to, vai kādreizējais plāns veidot dzērienu pildīšanas ražotni Ropažu novada Silakrogā, kur uzņēmums iegādājās arī nepieciešamo zemes gabalu, vēl ir aktuāls, viņš atbildēja noliedzoši. "Pašlaik nē, jo mums pietiek ar ražošanas jaudām Polijā un Lietuvā, kur atrodas "Neptunas" rūpnīca," sacīja "Coca-Cola HBC" Polijas un Baltijas ģenerāldirektors.

Attiecībā uz pandēmijas ietekmi, Mikels pastāstīja, ka kompānija Covid-19 krīzi sagaidīja no ļoti spēcīgas pozīcijas - bija ļoti labs pagājušais gads un šā gada pirmais ceturksnis. Vienlaikus šādās situācijās plāni ir jāpārskata, un uzņēmums par prioritātēm izvirzījis darbinieku un sadarbības partneru drošību, kā arī darbības kopumā turpināšana.

"Mēs esam pārtikas ražošanas nozarē, un ir ļoti svarīgi, lai mēs turpinām strādāt, turpina darboties mūsu loģistikas sistēma un mūsu produkti ir pieejami patērētājiem. Līdz ar to visi plāni ir balstīti tajā, lai šīs divas prioritātes tiktu nodrošinātas," sacīja Mikels, apliecinot, ka līdz šim uzņēmumam nav nācies samazināt arī darbinieku skaitu.

Informācija kompānijas mājaslapā liecina, ka Baltijā uzņēmumu "Coca-Cola" pārstāv meitas uzņēmums "Coca-Cola Balti Jookide", kas ir atbildīgs par zīmoliem un mārketinga kampaņas vadīšanu. Kompānijas pudeļu iepildīšanas partneris Latvijā ir "Coca-Cola Hellenic Bottling Company" un tā meitas uzņēmums "Coca-Cola HBC Latvija", kas organizē produktu ražošanu, loģistiku un vairumtirdzniecību.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu